Unde mergem iarna aceasta? În stațiunile din România sau din Ucraina? - Cunoaste-ti Tara

Unde mergem iarna aceasta? În stațiunile din România sau din Ucraina?

 

După doi ani dificili de Pandemie și restricții, cu siguranță, anul acesta, vă doriți o vacanță de iarnă cu peisaje feerice de munte. Imaginați-vă: brazi încarcați cu zăpadă, vin fiert, sănii, luminițe, saune fierbinți și un ger jucăuș care pișcă de nas. Evident, nu ne vom referi astăzi la munții Austriei sau ai Franței – ci la cei pe care îi avem aproape și care se potrivesc mult mai bine pe așteptările noastre, pe bugetele noastre și pe tradițiile din regiune! Vom vorbi despre munții din România și cei din Ucraina, iar prin exemple concrete te vom ajuta să faci o alegere! 

poți opta pentru o vacanța și cu automobil propriu

ROMÂNIA

Dacă e să ne referim la stațiunile din România, trebuie s-o spunem franc: acestea concurează pe deplin cu țările în care turismul montan este carte de vizită. Spre deosebire de vacanțele la mare în România, sejurul la munte își merită toți banii! De ce să alegem România? În primul rând pentru că ni se răspunde în limba română și acest lucru ne permite o socializare pe măsură! În al doilea rând – bucătăria românească de munte este de-a dreptul ca la mama acasă. Foarte multe bunătăți sunt pregătite de localnici, din carne și lapte de munte – produse naturale cu un gust amețitor. În al treilea rând, România oferă o mult mai mare alegere – ca teritoriu, preț și atmosferă – puteți opta pentru pensiunile pline de tradiție românească în Maramureș sau Vatra Dornei, pentru o infrastructură turistică mai dezvoltată veți alege Poiana Brașov, puteți opta pentru munții Apuseni dacă vă doriți peisaje care își taie respirația, iar pentru sky vă recomandăm cu încredere Valea Prahovei. Un alt mare avantaj al vacanței în România este faptul că indiferent de regiunea pe care o veți alege, veți găsi o mulțime de obiective turistice care vă vor diversifica sejurul! 

Așa cum am promis, vom lăsa și câteva exemple concrete pentru a vă putea face o imagine cât mai exactă despre alegerea unei vacanțe de iarnă în România. Ofertele sunt pentru perioada 10-14 ianuarie, 2022 (3 nopți)

HOTEL ROZMARIN

91 €

mic dejun

★★★★

Saună
Sala fitness
Masaj

HOTEL PALACE

109 €

mic dejun

★★★★

Saună
Piscină
Spații de relaxare
Masaj

HOTEL EXCELSIOR

134 €

★★★

HOTEL REGAL 1880

123 €

mic dejun

★★★

Masaj

HOTEL RIZZO BOUTIQUE & SPA

149 €

mic dejun

★★★★

Saună
Piscină
Jacuzzi

HOTEL ALPIN

288 €

★★★★

Saună
Piscină semi-olimpică
Jacuzzi
Sală fitness

VREAU SĂ PRIMESC OFERTĂ PERSONALIZATĂ

↓↓↓

CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ

3 zile / 2 nopți

195 €

pornire: 6 ianuarie 21:00 - sosire 9 ianuarie 23:59

! TOTUL INCLUS !

TRANSPORT

CAZARE 2 NOPȚI

DEJUN, CINĂ ȘI BĂUTURI

PROGRAM ARTISTIC

OBIECTIVE TURISTICE INCLUSE

GHID

DETALII ȘI REZERVĂRI (+373) 60 61 41 41

🎅 A devenit o tradiție că în perioada sărbătorilor de iarnă pregătim două excursii la Târgul de Crăciun de la Sibiu și Brașov.🥳După cum intuiți, oferta de activități și de produse este variată. Acolo vă așteaptă multe bunătăți. Magia sărbătorilor de iarnă se datorează și🍭bomboanelor,🥯gogoșilor, caramelelor, ciocolatelor, 🧁turtelor dulci și alte minunății culinare.🥐Noi vrem să vă povestim despre cozonacul secuiesc (kurtos) specific în Transilvania pe care trebuie să-l gustați neapărat. Aroma și gustul de kurtos cald, gata preparat chiar în fața ta, glazurat cu nucă, cocos, zahăr sau scorțișoară este un preparat cu o vechime de secole. Denumirea vine din maghiară și înseamnă „burlan” sau „horn”, de unde și asemănarea cu aceste obiecte. Nouă deja ni s-a făcut poftăăă!😻Vouă nu? Hai cu noi la Târgul de Crăciun! Vino să ne răsfățăm împreună!😍🌲
.
Târgul de Crăciun din Sibiu și Brașov + Castelul de Lut  + Ferma cu Cerbi
📆 11-12 decembrie
📆 25-26 decembrie

UCRAINA, BUKOVEL

Și acum haideți să vorbim despre Ucraina. 

În Ucraina, turismul montan câștigă cote tot mai înalte în fiecare an. Prețurile au devenit aceleași ca și în România, deși acum 7-8 ani, puteai merge în Bukovel cu de două ori mai puțini bani. În munții Ucrainei va trebui să vorbești în rusă sau engleză. Bukovelul și stațiunile din împrejurime, bat noi recorduri în ceea ce privește calitatea pârtiilor de sky – această regiune este în topul celor mai bune pârtii din Europa de est. Cazarea și mâncarea sunt destul de comerciale și adaptate turismului internațional. Prea puține sunt restaurantele în care veți un meniu curat ucrainesc. Vorbeam mai sus de limbă, chiar dacă nu veți avea confortul lingvistic din România, în Ucraina aveți toate șansele să vă simțiți ca într-o escapdă la Orheiul Vechi – adică sunt foarte mulți basarabeni acolo. Senzația persistă și din cauza faptului că regiunea de vacanță e mult mai mică, respectiv densitatea turiștilor din Moldova – mult mai mare….

Ca distanță, timp parcurs și calitatea drumului, Ucraina și România sunt pe picior de egalitate. Nu veți simți diferențe nici în ceea ce privește prețul de închiriere a echipamentelor de sky. 

Oferte de vacanță în Ucraina (10- 14 ianuarie, 2022)

SKILANDHOUSE YABLUNYTSYA

103€

mic dejun

★★★

Saună

VILLA ELENA

137€

mic dejun

★★★★

Saună
Piscină în aer liber
Piscină în interior

PODGORIE

134 €

mic dejun

★★★★

Saună
Piscină în aer liber
Piscină în interior
Piscină infinită
Centru Wellness

SKILANDHOUSE BUKOVEL SPA

168€

mic dejun

★★★

Saună
Cameră de relaxare/TV
Jacuzzi
Centru Wellness

VILLA GRECU

110€

mic dejun

★★★

Saună
Piscina

LOFT

116€

mic dejun

★★★

MARDAN PALACE

147 €

mic dejun

★★★★

Saună pe lemne
Saună cu aburi
Hammam
Salină
Jacuzzi
Piscină
Centru Wellness
Masaj

HOTEL DIAMOND WHITE SPA RESORT

170€

mic dejun

★★★★

Saună
Baie Turcească
Jacuzzi
Piscină
Centru Wellness
Masaj

VILLA BUKO

195 €

mic dejun

★★★★

HELIOS SPA BUKOVEL

200 €

mic dejun

★★★★

Saună Rusească
Piscină cu ape minerale
Hammam
Salină
Jacuzzi
Piscină
Masaj

F & B SPA RESORT

235 €

mic dejun

★★★★

Saună
Hamam
Baie Turcească
Jacuzzi
Piscină
Centru Wellness
Masaj

Hotel Dacia

75 €

★★★

Saună

Sperăm că informațiile noastre vă vor fi simplifica alegerea. Pentru mai multe detalii, curiozități și oferte, nu ezitați să ne contactați la numărul (+373) 60 61 41 41 , să ne scrieți pe paginile noastre de socializare, sau să veniți la sediul nostru pe strada Gavriil Bănulescu Bodoni 27 (colț cu str. București)

VREAU SĂ PRIMESC OFERTĂ PERSONALIZATĂ

↓↓↓

Meniu