Viscri, fermecatorul sat sasesc din Transilvania, se numara printre cele mai cautate sate din Romania de catre turisti, avand in jur de 30 000 de vizitatori in fiecare an. Devenit faimos dupa ce Printul Charles si-a cumparat aici o proprietate, in prezent, Viscri este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta selecta lista cu locuri protejate.
Biserica Saschiz. Denumita si Keisd, biserica Saschiz se gaseste in judetul Mures, construita fiind in anul 1493 in cinstrea regelui Stefan I al Ungariei. Este o constructie masiva si impozanta, cu o arhitectura gotica, ce a fost realizata doar din piatra de cariera. Puternicele ziduri de aparare din jurul bisericii au inaltimi de pana la 9 metri si sunt considerate unele dintre cele mai de neclintit ziduri de fortificatie in intreaga Transilvanie. De remarcat, de asemenea, cetatea taraneasca de pe dealul din apropierea bisericii. Construita in anul 1343, cetatea avea sa aiba in vremurile ei bune sase bastioane si o fantana de 60 de metri adancime (doar 2 metri mai are in prezent). Localnicii sustin ca din fundul fantanii porneste un tunel ce face legatura cu centrul comunei.
Prima atestare a localitatii Prejmer are o legatura stransa cu biserica cu acelasi nume. In anul 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea mentioneaza intr-un document adresat Cavalerilor Teutoni numele raului Tarlung intr-un act de donatie. Pe langa acest rau a luat nastere localitatea Prejmer, iar biserica a fost ridicata de catre Cavalerii Teutoni care primisera drepturi asupra acestui teritoriu. Primul nume al lacasului de cult a fost acela de Biserica din Tartlau, Tartlau fiind numele sasesc al localitatii.
Cavalerii Teutoni reprezentau un ordin religios german catolic care a fost format la sfarsitul secolului al XII-lea in Acra, Palestina. Simbolul Ordinului Cavalerilor Teutoni este o cruce neagra pe un fundal alb. Dupa ce au fost invinsi in cruciadele crestine, Cavalerii Teutoni s-au retras in Tara Barsei, Transilvania, pentru a sprijini regatul Ungariei care se apara de incursiunile cumane. Pentru ajutorul dat, au primit terenuri prin acte de donatie pe care au infiintat localitati precum Feldioara, Brasov, Codlea, Raznov si Prejmer.