Perlele Transilvaniei | BIERTAN • VISCRI • SASCHIZ • ALMA VII • PREJMER - Cunoaste-ti Tara

Perlele Transilvaniei | BIERTAN • VISCRI • SASCHIZ • ALMA VII • PREJMER

2 zile / 3 nopți

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

75

11 octombrie 22:00 - 14 octombrie 05:00

Achitarea excursie se face în lei md, conform cursului comercial al Moldindconbank

Viscri

Viscri, fermecatorul sat sasesc din Transilvania, se numara printre cele mai cautate sate din Romania de catre turisti, avand in jur de 30 000 de vizitatori in fiecare an. Devenit faimos dupa ce Printul Charles si-a cumparat aici o proprietate, in prezent, Viscri este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta selecta lista cu locuri protejate.

Biertan

Ascuns între dealuri împădurite şi livezi se află Biertanul, localitate rurală ale cărei numeroase clădiri cu arhitectură urbană îi „trădează” importanţa economică de altădată.

Biertanul a fost întemeiat în secolul XIII de coloniştii saşi care au îndrăgit zona pentru solul roditor şi condiţiile viticole foarte bune transformând-o într-o adevărată „Ţară a Vinului”.

Localitatea s-a dezvoltat rapid în Evul Mediu, au apărut breslele, iar Biertanul a devenit un centru agricol şi viticol. Mai mult de atât, în 1572, Biertanul a devenit centrul spiritual al saşilor din Transilvania, deoarece aici s-a stabilit sediul Scaunului Episcopal Evanghelic. Prin secolele XVIII-XIX, Biertanul era considerat un adevărat centru orăşenesc cu clădiri inspirate după modelul celor de la Mediaş.

Chiar dacă Biertanul şi-a pierdut aspectul urban de altădată, acesta a câştigat farmecul unei comune pitoreşti cu case vechi tradiţionale săseşti construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră şi decoraţii cu motive viticole. Toate aceste construcţii deosebite alături de frumoasa cetate fortificată au determinat includerea Biertanului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Saschiz

Biserica Saschiz. Denumita si Keisd, biserica Saschiz se gaseste in judetul Mures, construita fiind in anul 1493 in cinstrea regelui Stefan I al Ungariei. Este o constructie masiva si impozanta, cu o arhitectura gotica, ce a fost realizata doar din piatra de cariera. Puternicele ziduri de aparare din jurul bisericii au inaltimi de pana la 9 metri si sunt considerate unele dintre cele mai de neclintit ziduri de fortificatie in intreaga Transilvanie. De remarcat, de asemenea, cetatea taraneasca de pe dealul din apropierea bisericii. Construita in anul 1343, cetatea avea sa aiba in vremurile ei bune sase bastioane si o fantana de 60 de metri adancime (doar 2 metri mai are in prezent). Localnicii sustin ca din fundul fantanii porneste un tunel ce face legatura cu centrul comunei.

Prejmer

Prima atestare a localitatii Prejmer are o legatura stransa cu biserica cu acelasi nume. In anul 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea mentioneaza intr-un document adresat Cavalerilor Teutoni numele raului Tarlung intr-un act de donatie. Pe langa acest rau a luat nastere localitatea Prejmer, iar biserica a fost ridicata de catre Cavalerii Teutoni care primisera drepturi asupra acestui teritoriu. Primul nume al lacasului de cult a fost acela de Biserica din Tartlau, Tartlau fiind numele sasesc al localitatii.

Cavalerii Teutoni reprezentau un ordin religios german catolic care a fost format la sfarsitul secolului al XII-lea in Acra, Palestina. Simbolul Ordinului Cavalerilor Teutoni este o cruce neagra pe un fundal alb. Dupa ce au fost invinsi in cruciadele crestine, Cavalerii Teutoni s-au retras in Tara Barsei, Transilvania, pentru a sprijini regatul Ungariei care se apara de incursiunile cumane. Pentru ajutorul dat, au primit terenuri prin acte de donatie pe care au infiintat localitati precum Feldioara, Brasov, Codlea, Raznov si Prejmer.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte

Asigurare Medicală

Ghid

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

Biserica Viscri | Adulți – 8 ron

 

Itinerar

Program / Perioade

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

21:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2

✔️ Cetatea Deva
✔️ Castelul Corvinilor
✔️ Sarmizegetusa Regia

Ziua 3 -

✔️ Mănăstirea Prislop
✔️ Mormântul lui Arsenie Boca
✔️ Biserica Densuș
✔️ Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ziua 4 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

05:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Perioade

11 octombrie 22:00 - 14 octombrie 05:00 2019

Recenzii

Azi, după călătoria efectuată sîmbătă și duminică cu Cuoaște-ti Țara și ghidul Artemis Balan, am hotărît să vă îndrum:...

Publicată de Lilia Capcelea pe Miercuri, 3 iulie 2019

Trei culori ce reprezintă o țara bogată în istorie și cu piesaje foarte frumuase ce te orbesc intr-o clipă.Proectul ...

Posted by Catea Mindru on Wednesday, August 15, 2018

Vă mulțumesc pentru că oferiți posibilitatea de a vedea România frumoasă. Ne-a plăcut foarte mult și am rămas plăcut...

Posted by Marinica Rachițanu on Wednesday, February 20, 2019


Completează

Formularul

Comandă un apel

Te sunăm NOI