Perlele Transilvaniei | BIERTAN • VISCRI • SASCHIZ • ALMA VII • PREJMER - Cunoaste-ti Tara

Perlele Transilvaniei | BIERTAN • VISCRI • SASCHIZ • ALMA VII • PREJMER

2 zile / 3 nopți

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

PREȚ REDUS

129 109

18 noiembrie 22:00 - 21 noiembrie 05:00

Viscri

Viscri, fermecatorul sat sasesc din Transilvania, se numara printre cele mai cautate sate din Romania de catre turisti, avand in jur de 30 000 de vizitatori in fiecare an. Devenit faimos dupa ce Printul Charles si-a cumparat aici o proprietate, in prezent, Viscri este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta selecta lista cu locuri protejate.

Biertan

Ascuns între dealuri împădurite şi livezi se află Biertanul, localitate rurală ale cărei numeroase clădiri cu arhitectură urbană îi „trădează” importanţa economică de altădată.

Biertanul a fost întemeiat în secolul XIII de coloniştii saşi care au îndrăgit zona pentru solul roditor şi condiţiile viticole foarte bune transformând-o într-o adevărată „Ţară a Vinului”.

Localitatea s-a dezvoltat rapid în Evul Mediu, au apărut breslele, iar Biertanul a devenit un centru agricol şi viticol. Mai mult de atât, în 1572, Biertanul a devenit centrul spiritual al saşilor din Transilvania, deoarece aici s-a stabilit sediul Scaunului Episcopal Evanghelic. Prin secolele XVIII-XIX, Biertanul era considerat un adevărat centru orăşenesc cu clădiri inspirate după modelul celor de la Mediaş.

Chiar dacă Biertanul şi-a pierdut aspectul urban de altădată, acesta a câştigat farmecul unei comune pitoreşti cu case vechi tradiţionale săseşti construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră şi decoraţii cu motive viticole. Toate aceste construcţii deosebite alături de frumoasa cetate fortificată au determinat includerea Biertanului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Saschiz

Biserica Saschiz. Denumita si Keisd, biserica Saschiz se gaseste in judetul Mures, construita fiind in anul 1493 in cinstrea regelui Stefan I al Ungariei. Este o constructie masiva si impozanta, cu o arhitectura gotica, ce a fost realizata doar din piatra de cariera. Puternicele ziduri de aparare din jurul bisericii au inaltimi de pana la 9 metri si sunt considerate unele dintre cele mai de neclintit ziduri de fortificatie in intreaga Transilvanie. De remarcat, de asemenea, cetatea taraneasca de pe dealul din apropierea bisericii. Construita in anul 1343, cetatea avea sa aiba in vremurile ei bune sase bastioane si o fantana de 60 de metri adancime (doar 2 metri mai are in prezent). Localnicii sustin ca din fundul fantanii porneste un tunel ce face legatura cu centrul comunei.

Prejmer

Prima atestare a localitatii Prejmer are o legatura stransa cu biserica cu acelasi nume. In anul 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea mentioneaza intr-un document adresat Cavalerilor Teutoni numele raului Tarlung intr-un act de donatie. Pe langa acest rau a luat nastere localitatea Prejmer, iar biserica a fost ridicata de catre Cavalerii Teutoni care primisera drepturi asupra acestui teritoriu. Primul nume al lacasului de cult a fost acela de Biserica din Tartlau, Tartlau fiind numele sasesc al localitatii.

Cavalerii Teutoni reprezentau un ordin religios german catolic care a fost format la sfarsitul secolului al XII-lea in Acra, Palestina. Simbolul Ordinului Cavalerilor Teutoni este o cruce neagra pe un fundal alb. Dupa ce au fost invinsi in cruciadele crestine, Cavalerii Teutoni s-au retras in Tara Barsei, Transilvania, pentru a sprijini regatul Ungariei care se apara de incursiunile cumane. Pentru ajutorul dat, au primit terenuri prin acte de donatie pe care au infiintat localitati precum Feldioara, Brasov, Codlea, Raznov si Prejmer.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte

Asigurare Medicală

Ghid

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

 Biserica Viscri | Adulți – 8 ron, Copii 4 ron

 Biertan | 10 ron

 Prejmer | Adulți – 8 ron, Copii 4 ron

 Harman | Adulți – 10 ron, Copii 5 ron

 Saschiz | Adulți – 6 ron, Copii 3 ron

 Alma Vii | Adulți – 10 ron, Copii 5 ron

 Cârța | 5 ron

 Castelul Bethlen | Adulți – 10 ron, Copii 5 ron

Itinerar

Program / Perioade

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

21:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2 CLICK AICI

✔️ Prejmer
✔️ Saschiz
✔️ Viscri
✔️Sighișoara

Ziua 3 - CLICK AICI

✔️Biertan
✔️ Alma Vii
✔️ Cârța

Ziua 4 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

05:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Perioade

11 octombrie 22:00 - 14 octombrie 05:00 2019

Recenzii

Inițial am programat o excursie în altă zonă a României, dar pt că nu s-au adunat solicitări suficiente pt suplinirea...

Publicată de Lia Rusu pe Marţi, 2 noiembrie 2021

Cunoaște-ți Țara sunteți cosmos! Mulțumim frumos pentru că ați organizat așa o excursie! Data viitoare știm cu siguranță...

Publicată de Ana-Maria Vechiu pe Miercuri, 13 octombrie 2021

На прошедших выходных были на экскурсии в Трансальпина.Спасибо всей команде Cunoaste-ti Tara!Абсолютно все продумано и...

Publicată de Elena Topal pe Miercuri, 22 septembrie 2021


Completează

Formularul














ACHITĂ ONLINE

Comandă un apel

Te sunăm NOI





URMĂREȘTE-NE PE INSTAGRAM

    Meniu