Booking for : TRANSFĂGĂRĂȘAN • SIGHIȘOARA • RUPEA • FĂGĂRAȘ


TRANSFĂGĂRĂȘAN • SIGHIȘOARA • RUPEA • FĂGĂRAȘ

Detalii tur

Excursie la TRANSFAGARASAN si Sighisoara

Sighișoara este una dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume. Aici, elementele universului medieval s-au păstrat întocmai. Vorbim despre peste 150 de case locuite, majoritatea având o vechime de peste 300 de ani. Culorile pastelate ale clădirilor și străduțele cu suveniruri te invită să le descoperi alene, pentru că graba nu există în cetate.Orașul a fost întemeiat de coloniștii sași la începutul secolului al XII-lea și s-a dezvoltat datorită meșteșugarilor, care erau organizați în bresle. Cetatea medievală Sighișoara este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi asezari din Romania. Construită în secolul XIV pe ruinele unei vechi cetăți dacice, Cetatea Rupea îți trezește și astăzi sentimente ciudate atunci când te plimbi printre zidurile ei. Istoria și legendele pe care le poartă această cetate, deja de câteva sute de ani, te face să înțelegi de ce se spunea despre aceasta că domina întreaga regiune.

Cetatea Făgărașului a devenit celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. A fost perioada de glorie a edificiului
Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani, cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.

Transfagarasnul a fost construit intre anii 1969-1974, fiind inaugurat pe 20 septembrie 1974, dar asfaltarea a fost gata abia in 1980.In amintirea celor 40 de muncitori care si-au pierdut viata lucrand aici, potrivit actelor oficiale, au fost construite doua monumente, la cotele 1.200 si 1.600. Șoseaua atinge altitudinea maxima la 2.042 metri, in zona tunelului Balea.

Dupe ce Top Gear a numit Transfagarasnul drept cel mai frumos drum din lume, site-ul carsroute.com i-a oferit locul 1 in topul15 al celor mai frumoase sosele din lume. Iata ce scrie despre drumul din inima Muntilor Fagarasi.
“Construit ca drum strategic militar de catre fostul dictator Nicolae Ceausescu, intre 1970-1974, Transfagarasanul uneste orasele Sibiu si Pitesti si regiunile istorice Transilvania si Valahia. Are 90 de km de curbe si cotituri, de la nordul la sudul celor mai inalti munti din Carpati”, scrie carsroute.com.

Transfagarasanul a intrecut in acest top sosele celebre din Elvetia sau Franta, dar si faimoasa si temuta “Sosea a Mortii” din Bolivia. Locul 2 a revenit trecatoarei Stelvio, din Italia, care seamana destul de mult cu Transfagarasanul, iar pe locul 3 s-a clasat soseaua Lysebotn din Norvegia.

Cetatea Poienari este una dintre resedintele lui Vlad Tepes, o mare fortareata construita in calea invadatorilor otomani. Fiind situata pe un varf de munte, de la ruinele cetatii se observa o imagine panoramica cu Barajul Vidraru si Muntii Fagaras. Pentru a vizita aceasta cetate este necesara parcurgerea unui drum cu peste 1400 de trepte, punctual de plecare fiind chiar langa hidrocentrala Vidararu

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, avand 465 milioane metri cubi de apa, cu o lungime de 10,3 km si o latime de 2,2 km, cumuland astfel o suprafata totala de 870 de hectare si adancime maxima de 155 metri. In subteran se afla amplasata centrala electrica, in masivul Cetatuia, la o adancime de 104 metri si care poate asigura o productie de energie anuala de 400 GWh.

Lacul glaciar Balea se intinde intre Defileul Oltului si Muntii Piatra Craiului. Atinge o lungime de 360 metri, o latime de 240 metri si o adancime de 11 metri, fiind situat la o altitudine de 2034 metri. Incepand cu anul 1932, atat intreaga suprafata a lacului, cat si aproximativ 180 hectare din jurul sau au fost declarate rezervatie stiintifica. In anul 2006 in apropierea lacului a fost construit primul hotel de gheata din Europa de Est.

Cine nu cunoaste Legenda Mesterului Manole, celebra legenda romaneasca de care se leaga existenta Manastirii Curtea de Arges? Legenda spune ca domnitorul a ales cei mai buni mesteri pentru a ridica un maret lacas de cult. Insa locul ales era blestemat si tot ce ei construiau ziua se darama noaptea. Intr-o noapte, mesterul Manole a visat ca daca-si zideste sotia in zidurile manastirii, atunci constructia va rezista. Iar a doua zi, cand sotia sa, Ana, a venit sa-i aduca de mancare, Manole a zidit-o in unul din zidurile de pe latura sudica.Aici își duc odihna de veci toți regii României: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I.  Este vorba despre Mănăstirea Curtea de Argeș, construită de Neagoe Basarab în perioada anilor 1515 – 1517

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

 

 

Vineri

21:00

 

Luni dimineața

04:00-05:00

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Ziua 1 Sâmbătă ,

✅Sighișoara - oraș medieval, patrimoniul UNESCO ✅Cetatea Rupea - bijuteria născută dintr-o ruină ✅Cetatea Făgăraș

Ziua 2 Duminica ,

✅TRANSFĂGĂRĂȘAN - cel mai frumos drum din lume ✅Lacul Bâlea ✅Barajul Vidraru - gigant monument industrial de beton ✅Cetatea Poenari ✅Mănăstirea Curtea de Argeș

Oleg Lomov

8:09 The greatest driving road in the world! | Now in Full HD | Top Gear | Series 14 | BBC Top Gear 2 млн просмотров 17:23 [XEHAY.VN] Trải nghiệm Lamborghini Aventador Roadster duy nhất tại Việt Nam |4k| [Đánh giá xe] XE HAY 4,3 млн просмотров 3:14 Armin van Buuren - Blah Blah Blah (Official Lyric Video) Armin van Buuren Рекомендуемые вам 2:58 Two Feet - Love Is A Bitch MrSuicideSheep Рекомендуемые вам 28:55 500 FERRARI, UNE PORSCHE ROUGE - Sport et Collection 2018 WorldSupercars 944 просмотра Новинка 6:34 Transfagarasan - Vidraru and Balea Lake, Romania octavst 380 тыс. просмотра 4:21 Dennis Lloyd - Breakdown Dennis Lloyd Рекомендуемые вам Lamborghini Huracàn 2016 Test Drive Quattroruote 64 тыс. просмотр Armin van Buuren's warm-up set live at A State Of Trance 850, Jaarbeurs Utrecht. [#ASOT850] [HD] Armin van Buuren Рекомендуемые вам Romania: In Search of Dracula 4K Video || Drone Travel | Aerial Footage | Vilius & Erika EscapeAway 77 тыс. просмотров Armin van Buuren vs Shapov - The Last Dancer (Extended Mix) Armin van Buuren Рекомендуемые вам Pushing my Lamborghini Aventador to the limits ! Pog 7,1 млн просмотра Ford Mustang Drives on The Transfăgărășan Highway in Romania Ford Europe 179 тыс. просмотров Dennis Lloyd - NEVERMIND Playlist Рекомендуемые вам Deep House · Relaxing Study Music · 24/7 Live Radio The Grand Sound Зрителей: 710 СЕЙЧАС В ПРЯМОМ ЭФИРЕ Lamborghini Huracán in Transylvania: the Transfăgărășan

Informații adiționale

  • Pornire 28 iunie, 2019
  • Sosire 01 iulie, 2019
  • Durată : 2 zile, 1 noapte
  • Persoane : 36
  • Disponibilitate : 15
  • Preț : 75 €
  • Locație HOTEL 3 ***

Ai nevoie de ajutor?

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Îți recomandăm și aceste tururi

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

ABONARE LA OFERTE