Booking for : Excursie | Sighișoara, Sibiu, Cetatea Rupea

Excursie | Sighișoara, Sibiu, Cetatea Rupea

Tour Details

Sibiu

Sibiu a marcat un record european atunci cand a fost numit Capitala Europeana a Culturii in anul 2007 alaturi de Luxemburg. Fiind primul oras din sud-estul Europei care a fost onorat cu acest titlu, Sibiu s-a bucurat la momentul respectiv de un impact impresionant la nivel european. Turistii straini au inceput sa prezinte un interes deosebit fata de oraselul din inima Transilvaniei si au vizitat inca de atunci din ce in ce mai des si intr-un numar din ce in ce mai mare Sibiul. Sibiu este recunoscut la nivel national si international datorita atmosferei linistite a orasului, cladirilor superbe ce s-au pastrat din vremurile apuse si ospitalierii localnicilor.

Cu un parcurs istoric bogat in evenimente, diferite comunitati si traditii impletite ale acestora, Sibiul atrage in principal turistii pasionati de istorie, de cultura si de arhitectura.

Sibiu a fost colonizat de catre sasi in secolul al XII-lea, iar acest eveniment istoric a marcat pentru totdeauna soarta culturala si politica a acestei asezari. Din punct de vedere cultural, Sibiul reuseste sa impresioneze prin atentia si grija pe care o acorda conservarii traditiilor, monumentelor si cladirilor. Tot aici, merita mentionat faptul ca aceasta fuziune intre cele doua culturi s-a extins in toate ramurile culturale si artistice

 • Turnul sfatului. Este principalul simbol al orasului, caracterizand arhitectura acestuia. Construit in secolul 14, turnul a avut mai multe roluri, incepand cu cel de aparare asupra portii de intrare si continuand cu cel de ceas.
 • Muzeul Brukenthal. Brukenthal este, de fapt, un grup de muzee, cu o bogatie impresionanta de exponate. Deschis in 1817, drept muzeu public, a reusit sa reuneasca o multime de galerii de arta, exponate de istorie naturala si piese istorice foarte atractive. Astazi, muzeul are peste 400 000 de vizitatori anual si trebuie sa fie vizitat de oricine ajunge in Sibiu.
 • Biserica Evanghelica. Este o cladire gotica foarte atractiva, fiind una dintre cele mai importante din intreaga Transilvanie. Construita in secolul XIV, are un turn cu 7 nivele si 3 clopote. Pentru o foarte buna perioada de timp, aceasta biserica era locul de unde erau supavegheate eventualele incendii. Biserica Evanghelica are al doilea cel mai vechi turn cu ceas din Romania, care dateaza din 1881.
 • Muzeul Astra. Un alt muzeu foarte atractiv, de data aceasta in aer liber, este Muzeul Astra. Aici se pastreaza foarte bine spiritul romanesc autentic si se contureaza un loc de vis. Desfasurat pe o suprafata uriasa, cu peste 10 km de alei, muzeul ofera o imagine foarte clara asupra modului in care traiau romanii in trecut. Acest muzeu poate sa fie atat un spatiu de imbogatire culturala, cat si unul de relaxare.
 • Podul Minciunilor. Un alt simbol al Sibiului este Podul Minciunilor, primul pod din fonta din Romania. Numele ii vine de la o coincidenta, in conditiile in care initial a fost numit ” podul culcat”, iar in germana, cuvantul culcat este omonim cu minciuna. De-a lungul timpului au aparut tot felul de legende, fiind unul dintre principalele atractii din oras.

Sighișoara

Daca vrei sa te intorci in secolul 15 si sa descoperi o arhitectura medievala impresionanta, nu ai nevoie de o masina a timpului si nici de un complot al universului in aceasta directie.  Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te deplasezi putin, pana in Sighisoara, cea mai veche cetate medievala care este locuita in Europa si unul dintre cele mai frumoase orase ale continentului.

Istoria orasului incepe in 1367, atunci cand localitatea este declarata oras. Pe atunci, localitatea era aparata de o cetate extrem de puternica cu 14 turnuri si 4 bastioane.

Vlad Tepes este cel care a transformat cetatea intr-un loc foarte cunoscut pe harta, nascandu-se aici in 1431. Voievodul Valahiei si cel care avea sa inspire crearea unuia dintre cele mai faimoase personaje din lume, Dracula, Vlad Tepes a ajuns sa reprezinte intreaga Romanie.

Desi are doar 28.000 de locuitori si este intins pe o suprafata relativ mica, Sighisoara isi intampina turistii cu o multime de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Pe lista celor care trebuie sa fie vizitate neaparat se numara:

 • Scara scolarilor. Este cunoscuta si sub denumirea de Scara Acoperita si dateaza din 1642. Scopul sau este acela de a-i proteja pe cei mici de ploaie si zapada in drumul catre liceu. Astazi, scara numara 175 de trepte, insa la inceput numarul acestora era de 300.
 • Centrul Medieval. Este un loc in care peisajul urban impresioneaza. Cu o multime de cladiri medievale, acest centru este inclus in lista obiectivelor Unesco, inca din anul 1999. Pe timp de vara, Piata Cetatii este foarte bogata in terase unde turistii se pot relaxa la o bere rece sau la o limonada. Chiar si pe timp de iarna, Centrul Medieval al Sighisoarei este impresionant.
 • Turnul cu ceas. Orice turist care ajunge in Sighisoara trebuie sa urce in Turnul cu ceas, unul dintre principalele simboluri ale orasului, construit initial ca un simplu turn cu doua niveluri. In timp insa, a fost marit la 6 niveluri, iar turistii sunt nevoiti sa urce 110 trepte pentru a vedea privelistea din balconul superior. Efortul merita pe deplin. Exista si alte turnuri care merita vizitate, cum ar fi cel al fierarilor, al croitorilor, al cismarilor, al cojocarilor si al macelarilor.
 • Numeroasele biserici. Cei care doresc sa sa cunoasca si istoria spirituala a orasului pot sa viziteze Biserica Manastirii Dominicane, Biserica Romano-catolica sau Biserica din Deal.

Sighisoara este un adevarat paradis pentru fotografi, care pot sa capteze imagini deosebite, atat din inima cetatii, cat si din punctele panoramice. Pe langa obiectivele amintite exista o multime de alte cladiri cu o istorie foarte bine conturata si cu povesti impresionante. Pana la urma, Sighisoara este un oras care spune o multime de povesti.

 

Cetatea Rupea

Pe vremea dacilor, pe varful unei stanci de bazalt, se afla o cetate care se spune ca purta numele de “Ramidava“. In veacul al XIV-lea, sasii au gasit cetatea in ruina (in urma navalirilor popoarelor migratoare) si au construit pe ruinele acesteia, in mai multe etape, o cetate taraneasca dandu-i aceeasi denumire pe care o foloseau localnicii: “Reps” (mult mai tarziu ungurii au numit-o “Cohalom”, adica “gramada de piatra”).

Cetatea Rupea are forma unei spirale ascendente. Sistemul de fortificare consta in trei incinte: Cetatea de Sus (construita inainte de colonizarea germana), Cetatea de Mijloc (ridicata in secolul al XV-lea) si Cetatea de Jos.

Cetatea de Sus (construita pe resturile fortificatiei initiale), avea o suprafata de 1500 mp si era inconjurata de doua ziduri de aparare concentrice. Mai tarziu acestea au fost prevazute cu drumuri de straja, iar in interior au fost construite camari de cereale, pentru pastrarea proviziilor in caz de asediu.

Cetatea de Mijloc, a fost ridicata in secolul al XV-lea, dupa invazia tatarilor din 1421 care distrusesera prima cetate, apoi largita la mijlocul sec. al XVII-lea, fiind adaugat turnul cu „gater„, turnul pentagonal dinspre est si o capela.

Cetatea de Jos a fost construita in secolul al XVII-lea si constituia a patra incinta a cetatii, de forma dreptunghiulara, aceasta fiind inconjurata de ziduri crenelate inalte de 5 m, prevazute cu turnuri de colt si un turn de poarta masiv. In total cetatea dispunea de zece turnuri de aparare, iar dintr-o incinta in alta se patrundea prin porti prevazute fiecare cu sistem de aparare.

La sfarsitul aceluiasi secol, sasii s-au refugiat in cetate, insa nu au folosit-o pentru a se apara, predand fara lupta cetatea armatelor habsburgice. In 1790, o furtuna puternica a distrus acoperisul cetatii, iar de atunci cetatea a fost lasata in parasire.

Cetatea a fost construita cu incepere din anul 1324, in perioada rascoalei sasilor impotriva regelui Ungariei, Carol Robert de Anjou. Ulterior, locuitorii au mai adaugat constructiei initiale trei turnuri de aparare si doua curti interioare, folosite ca adapost. In prima curte, veti gasi o fantana adanca de 59 metri, a carei apa nu a secat pana astazi. In schimb, cetatea a fost parasita inca din 1643, cand un incendiu devastator a transformat-o in ruine.

 

Comments

comments

🔰ziua 1 (sâmbătă),Sibiu

✅Sibiu - Capitala cultural Europeană 2007 ✅Piața Mică și Piața Mare ✅Turnul Sfatului ✅Podul Minciunilor ✅Biserica Evanghelică ✅Pasajul Scărilor ✅Biserica Ortodoxă ✅Muzeul în aer liber ASTRA

🔰ziua 2 (duminică),Sighisoara

☑️ Cetatea medievală Sighișoara | patrimoniu UNESCO ☑️Piața Cetății ☑️Turnul Fierarilor, Croitorilor, Cizmarilor, Măcelarilor ☑️Biserica Mănăstirii Dominicane | 1298 ☑️Primăria Sighișoarei ☑️Scara acoperită a școlarilor ☑️Turnul cu ceas ☑️Biserica din Deal ☑️Școala din Deal ☑️ Cetatea medievală Rupea
photo

Oleg Lomov

Additional Info

 • Check In : 23 noiembrie, 2018
 • Check Out : 24 noiembrie, 2018
 • Duration : 2 zile, 1 noapte de cazare
 • Person : 50 persoane
 • Availability : 40
 • Price : 1200 MDL €
 • Location : Sibiu

Need Help!

+373 60 61 41 41

Recommend Tour Packages

2 zile, 1 noapte de cazare Start From 1200 €

Targul de Craciun | Sibiu si Brasov

Book Now

1 zi Start From 600 MDL €

1 decembrie la Alba Iulia

Book Now

4 zile / 3 nopți Start From 105 € €

Hotel Caraiman Sinaia 3 *** [03-06 ianuarie 2019]

Book Now

2 zile, 1 noapte Start From 75 € €

Excursie la TRANSFAGARASAN si Sighisoara

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md