Excursie la Château Purcari și Nistrul de jos - Cunoaste-ti Tara

Excursie la Château Purcari și Nistrul de jos

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

PREȚ REDUS

1000 899 MDL

DESCOPERĂ VINĂRIA PURCARI ȘI NISTUL DE JOS

CHÂTEAU PURCARI

Château Purcari, sau Vinăria Purcari, se află în zona de sud-est a Republicii Moldova,  raionul Ștefan Vodă, în satul Purcari.

La Château Purcari se găsește cea mai veche și cea mai renumită vinărie din Republica Moldova, care datează din anul 1827 și unde se produc vinurile recunoscute inclusiv la nivel internațional - Negru de Purcari și Roșu de Purcari.  Construit în stilul unui chateau francez, acesta integrează un hotel rustic, un restaurant cu mai multe săli, o terasă mică și o alta spațioasă în curte, două lacuri, un spațiu special amenajat pentru plimbări și podgorii. Activitățile de bază ale celor care vizitează această atracție turistică sunt degustațiile de vin, excursiile cu ghid prin Vinăria Purcari, plimbările cu bicicleta sau cu mașina prin vie, plimbările cu hidrobicicleta pe cele două lacuri de pe teritoriul proprietății, tennisul, ș. a.Château Purcari este recunoscut în Republica Moldova și pentru evenimentele sezoniere, sau private, organizate pe teritoriul său.Vinăria Purcari este considerată drept cea mai populară printre producătorii de vin din Republica Moldova și este singura vinărie care produce doar vinuri de clasă premium, fiind lider în nișa sa.

CASA-MUZEU ”ALEXEI MATEEVICI„

Casa-muzeu a scriitorului și poetului Alexei Mateevici este situată în satul Zaim, Căușeni. Ea a fost fondată în 1988 pentru a comemora centenarul poetului. Deschiderea oficială, a casei-muzeu a avut loc 26 martie 1988 la 100 de ani de la ziua nașteri a lui Alexei Mateevici. Clădirea în care se află muzeul a fost construită de tatăl poetului, preotul Mihail Mateevici. Muzeul are șase săli care arată atmosfera timpului trecut prin picturi, sculpturi, obiecte de uz casnic și documente, o bibliotecă de cărți rare și mobilier de epocă. Astfel, muzeul este alcătuit din trei expoziții permanente: sala cu bust, sala „Eu cânt" și sala „Limba noastră" și, respectiv, trei camere memoriale: camera părinților, camera copiilor și biblioteca familiei Mateevici.

MUZEUL ''LA BUNICI''

Muzeul „La bunici”din satul Tudora este locul care păstrează autenticitatea și istoria, locul unde tradițiile sunt promovate în continuare și pentru generațiile noi.

Servicii incluse

Transport tur-retur

 Toate intrările la muzee

Prânz tradițional la o pensiune locală

Tur Vinicol

Degustare de vin ( Chateau Purcari)

Nu se include

Itinerar

Program

Pornire din Chișinău - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

07:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Program turistic


✔️Casa-muzeu ”Alexei Mateevici„ din Zaim, r. Căușeni
✔️Muzeul la Bunici, Tudora, r. Ștefan Vodă
✔️ Răscăieți, r. Ștefan Vodă
✔️Tur vinicol la Château Purcari

Sosire în Chișinău - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

20:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Perioade

17 aprilie 2021, ora 07:00 - 20:00

Recomandări

Все очень понравилось, всем рекомендую! Особенное отношение гида Алены. Умничка, за всех переживала, ничего не успускала из внимания!!

Publicată de Татьяна Никифорова pe Duminică, 13 octombrie 2019

Recomand!!! Pe lângă satisfacția unei frumoase călătorii, mai e și o buna ocazie de a cunoaște și a face noi prieteni....

Publicată de Sergiu Gheciu pe Luni, 9 septembrie 2019


Completează

Formularul


ACHITĂ ONLINE

Comandă un apel

Te sunăm NOI

URMĂREȘTE-NE PE INSTAGRAM

    Meniu