Booking for : Maramureș


Maramureș

Detalii tur

 

Țara Maramureșului

Maramureş plai cu flori. Şi nu doar cu flori. Un tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri line străjuite de căpiţe ţuguiate şi locul în care berzele îşi fac cuib în fiecare primăvară. Este locul în care tradiţiile româneşti sunt cel mai bine conservate, iar localnicii încă mai merg la muncile câmpului în straie populare. Maramureşul abundă în atracţii culturale, naturale şi artizanale. Maramureşul este fratele mai mare al Bucovinei, de care a fost separat după cel de-al Doilea Război Mondial. Zonă în care meşteşugurile şi obiceiurile ancestrale încă sunt conservate cu sfinţenie, Maramureş este locul în care te vei întoarce la origini.

Mănăstirea Sâpânța Peri

Mănăstirea  Săpânţa Peri este unul dintre cele mai reprezentative lăcăşuri de cult pentru întreaga zonă a Maramureşului.

Este cea mai înaltă biserică de lemn din lume, ceea ce a făcut ca ea să fie înscrisă în Cartea Recordurilor. Fiind amplasată într-un parc dendrologic, într-un spaţiu mirific dintr-o pădure seculară, aceasta se află la numai 800 de metri de graniţa cu Ucraina.

Lăcăşul se remarcă prin turla sa, de o înălţime impresionantă, ce măsoară 78 de metri.  Datorita acestei imense turle, mănăstirea este vizibilă chiar de la 5 km depărtare, fiind o atracţie turistică ce stârneşte interesul turiştilor.

Apropo, știați că….? 🤔Mănăstirea Săpânța Peri din Maramureș este mai înaltă decăt statuia Libertății din New York!

Manăstirea Săpânţa-Peri a fost inclusă în patrimoniul UNESCO şi este un simbol al dârzeniei şi credinţei în Dumnezeu a locuitorilor acestui ţinut străvechi. Acest lăcaş de cult este o mănăstire de maici şi este o destinaţie ce nu trebuie ratată de turiştii veniţi în Maramureş.

 

Cimitirul Vesel, Săpânța

Cimitirul cu cruci multicolore, picturi naive, poezii satirice și epitafuri pe cruci

Despre Cimitirul Vesel de la Săpânța, Maramureș, știe o lume întreagă, chiar dincolo de granițele României. A fost inclus în multe articole din presa internațională, precum și în numeroase topuri privind destinații de vizitat. Cimitirul Vesel se află in Maramureș, aproape de granița României cu Ucraina. Aici găsim pe cruci diverse scene din viața persoanelor decedate. Unele conțin si versuri cu nuanțe umoristice.
Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Ei nu vedeau moartea ca pe un sfirsit tragic ci ca pe o sansa de a intilni zeul suprem Zamolxe. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor si poet in acelasi timp. Creativitatea lui Pătraş a scos la iveala aceasta monumentala si renumita opera de arta. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn inscriptate in stilul sau caracteristic.

Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului

Încă de la intrare în Muzeu îți vei da seama că a meritat să-l vezi cu vârf și îndesat când, cuvintele pasajul biblic („Și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi”) te vor lovi în față și îți vor strânge stomacul în fața unei istorii despre care știi prea puține. În majoritatea anilor ei de existență, clădirea a obișnuit să joace rolul de închisoare și a fost construită în 1897 de către austro-ungari. Nu puțini au fost deținuții politici ce și-au găsit sfârșitul aici, în vremea comunismului; sau cel puțin sfârșitul sănătății psihice. Condițiile de detenție erau înfiorătoare, iar umilințele prin care treceau nefericiții… imposibil de redat în cuvinte. Din cei 200 de deținuți politici care au fost aduși aici în 1950 (ziariști, preoți, miniștri, militari etc), 53 au murit și au fost înmormântați în locuri ce nu se cunosc încă. După ani întregi de reabilitări în vederea transformării clădirii în ceea ce este astăzi, muzeul este recunoscut ca fiind unul dintre principalele ce păstrează istoria Europei (o istorie ce se dorea ștearsă definitiv), fiind așezat pe aceeași treaptă cu Memorialul de la Auschwitz. Fiecare celulă a fostei închisori a devenit o mică sală ce adăpostește instrumente de tortură folosite în perioada comunistă, obiecte specifice acelei perioade, imagini ale victimelor, declarații, obiecte care le-au aparținut, ajungându-se în prezent la 5000 de ore de înregistrări audio și 35.000 de pagini.

Mănăstirea Bârsana

Mănăstirea Barsana este unul din obiectivele de referință din Maramureș. Motivul, este atât frumoasa biserică din interiorul ansamblului cât și restul clădirilor de lemn realizate de meșteri populari din Maramureș.

Biserica mănăstirii Bârsana este una din cele mai înalte biserici de lemn din România, având 57m înălțime. Tot la Bârsana se găsește o a doua biserică care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Plimbare cu Mocănița

Mocănița este trenul de linie îngustă pe aburi, care circulă în regiunile de munte pentru transportul lemnului și pasagerilor. Cea mai populară mocăniță funcțională din România este cea care merge din Vișeul de Sus, pe Valea Vaserului, până în Carpați, la stația Coman, foarte aproape de granița cu Ucraina

Îti dorești să mergi cu Mocăniţa prin inima unor munţi reci şi enigmatici, pe văi sălbatice, încărcate de vegetaţie, pe unde doar tăietorii de lemne mai umblă? 🤗
Nu ezitaţi să faceţi o călătorie pe ultima cale ferată forestieră funcţională cu locomotivă cu abur din Europa.

🚂 Traseul pornește din Vişeu de Sus, şerpuiend alene pe lângă coturile apei, mergând aproximativ 31 km, aproape de graniţa cu Ucraina.

🛤️Mocăniţa oferă privirii un spectacol unic: o splendidă vale de munte, necălcată decât de picioarele tăietorilor de lemne, atât de sălbatică încât numai dacă o vezi te poţi convinge

 

Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România. Aceasta este situată în partea de Nord-Est a Munţilor Borşa, în apropiere de staţiunea turistică Borşa. Cascada se găseşte la altitudinea de 1300 de metri, iar căderea de apă este de 90 de metri printre stânci și brazi. Apa curge dintr-un circ glaciar şi se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor. Este a doua cea mai înaltă cascadă din România, de o frumusețe aparte și cu legende vechi.  Se poate urca la ea pe jos, cât și cu

Urmărește-ne și pe Instagram

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Comentarii

Comentarii

Servicii incluse în preț

 • 1 noapte de cazare (hotel / pensiune) 🏨
 • transport
 • asigurare medicală
 • ghid👤
foto

Ziua 1, Maramureș

Mănăstirea Bârsana, Vizitare Memorialul Durerii de la Sighet, Vizitare Mănăstirea Săpânța Peri, Vizitare Cimitirul Vesel de la Săpânța
foto

Ziua 2,Maramureș

Plimbare cu Mocănița ( adițional se achita 59 Ron - adulți, 49 -pensionar/student, 39- școlar)
foto

Valentin Creciun

foto

Maramureș

foto

Maramureș

Informații adiționale

 • Pornire 05 aprilie, 2019
 • Sosire 07 aprilie, 2019
 • Durată : 2 Zile, 1 Noapte
 • Persoane : 47
 • Disponibilitate : 15
 • Preț : 60 €
 • Locație Maramureș

Ai nevoie de ajutor?

Ai o întrebare?

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Îți recomandăm și aceste tururi

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

ABONARE LA OFERTE