Rezervare online pentru : Excursie la Iași în fiecare sâmbătă

Excursie la Iași în fiecare sâmbătă

Despre tur

29  septembrie

199 lei

 

 

Iaşi este cel mai mare oraş din nordul României. Iaşiul este oraşul marilor iubiri, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al primului muzeu literar memorial şi al primului Muzeu de Istorie Naturală. Capitală a Moldovei şi în acelaşi timp un important centru universitar, Iaşiul este un oraş dinamic în care nu ai cum să te plictiseşti.

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc.La etajul I, la fațada centrală, se află „Sala Voievozilor”, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, așezate în chenare de epocă. Până în 1955, aici a fost sediul Tribunalului Județean, dotat cu mobilier confecționat la „Casa Maple” din Londra. Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit în timpul celui de-al doilea război mondial drept cazarmă a trupelor germane și ulterior, sovietice.

Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sunt păstrate Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicată pe locul altor două biserici, mai vechi, Biserica Alba și Biserica Stratenia. Catedrala Mitropolitană s-a zidit în vremea domnitorului Ioan Sturdza.

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea, în centrul său fiind amenajat “Obeliscul cu lei”, numit iniţial “Monumentul Legilor Constitutionale”, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat acestui mare poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalități ale culturii române strajuiesc aleea principală a parcului.
Învelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe “Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperişul unui conac boieresc. Vechea “uliţă aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelaşi nume.

SÂMBĂTĂ

06:00

SÂMBĂTĂ

23:00

 

 

↓ Rezervare online ↓

 

 

 

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Comments

comments

CUNOAȘTE-ȚI ȚARA ÎȚI OFERĂ GRATUIT!

  • acces gratuit la oviective turistice
photo

Ziua 1,Iași

✔️Palatul Culturii din Iași 🔶 ✔️ Parcul Copou 🔶 ✔️ Teiul lui Eminescu 🔶 ✔️ Timp liber pentru SHOPPING la Palas Mall Iași 🔶 ✔️ Plimbare strada pietonală 🔶 ✔️ Muzeul Unirii 🔶 ✔️ Mănăstirea Cetățuia 🔶

Cornel David

photo

Iași

Descoperă Iașiul

Informații adiționale

  • Pornire : 29 septembrie, 2018
  • Întoarcere : 29 septembrie, 2018
  • Durata: 1 zi
  • Persoane: 20
  • Disponibilitate: 19
  • Preț transport: 199 lei
  • Cazare: Iași

Ai nevoie de ajutor?!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recomandăm și următoarele tururi

2 zile, 1 noapte Începând cu 75 €

Excursie la TRANSFAGARASAN si Sighisoara

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 850 lei

TIMIȘOARA, DEVA, HUNEDOARA, SIBIU, BRAȘOV

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 750

Transfăgărășan, București, Brașov

Book Now
cunoaste-ti tara

2 Zile, 1 Noapte Începând cu 750 lei md

Mănăstirile din Bucovina [ 21-23 septembrie ]

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Apel
Vezi harta