Rezervare online pentru : Descoperă Iașiul în fiecare sâmbătă

Descoperă Iașiul în fiecare sâmbătă

Despre tur

8 septembrie

200 lei

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

 

 

Iaşi este cel mai mare oraş din nordul României. Iaşiul este oraşul marilor iubiri, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al primului muzeu literar memorial şi al primului Muzeu de Istorie Naturală. Capitală a Moldovei şi în acelaşi timp un important centru universitar, Iaşiul este un oraş dinamic în care nu ai cum să te plictiseşti.

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc.La etajul I, la fațada centrală, se află „Sala Voievozilor”, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, așezate în chenare de epocă. Până în 1955, aici a fost sediul Tribunalului Județean, dotat cu mobilier confecționat la „Casa Maple” din Londra. Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit în timpul celui de-al doilea război mondial drept cazarmă a trupelor germane și ulterior, sovietice.

Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sunt păstrate Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicată pe locul altor două biserici, mai vechi, Biserica Alba și Biserica Stratenia. Catedrala Mitropolitană s-a zidit în vremea domnitorului Ioan Sturdza.

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea, în centrul său fiind amenajat “Obeliscul cu lei”, numit iniţial “Monumentul Legilor Constitutionale”, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat acestui mare poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalități ale culturii române strajuiesc aleea principală a parcului.
Învelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe “Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperişul unui conac boieresc. Vechea “uliţă aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelaşi nume.

SÂMBĂTĂ

05:00

SÂMBĂTĂ

23:00

 

Comments

comments

CUNOAȘTE-ȚI ȚARA ÎȚI OFERĂ GRATUIT!

Ziua 1,Iași

✔️Palatul Culturii din Iași 🔶 ✔️ Parcul Copou 🔶 ✔️ Teiul lui Eminescu 🔶 ✔️ Timp liber pentru SHOPPING la Palas Mall Iași 🔶 ✔️ Plimbare strada pietonală 🔶 ✔️ Muzeul Unirii 🔶 ✔️ Mănăstirea Cetățuia 🔶

Valentin Creciun

Iași

Descoperă Iașiul

Informații adiționale

  • Pornire : 08 septembrie, 2018
  • Întoarcere : 08 septembrie, 2018
  • Durata: 1 zi
  • Persoane: 50
  • Disponibilitate: 45
  • Preț transport: 200 lei
  • Cazare:

Ai nevoie de ajutor?!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recomandăm și următoarele tururi

2 zile, 1 noapte Începând cu 75 €

Excursie la TRANSFĂGĂRĂȘAN și Sighișoara

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

ARAD

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 850 lei

TIMIȘOARA, DEVA, HUNEDOARA, SIBIU, BRAȘOV

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 300 lei md + carte Blocați în Labirint

București

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 750

Transfăgărășan, București, Brașov

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

str. Pușkin 5 B

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Urmărește-ne pe Facebook

Apel
Directions