Booking for : Iași • Excursie în fiecare sâmbătă


Iași • Excursie în fiecare sâmbătă

Detalii tur

Excursie la Iași

în fiecare sâmbătă

Iașiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural diversificat. Monumentele istorice îmbogățesc arhitectura clădirilor și frumusețea bulevardelor, străduțele adiacente respiră istorie și te poartă înapoi în timp, iar parcurile luxuriante te îndeamnă la lungi promenade. Dincolo de aerul cultural pe care îl inspiră la orice pas, Iașiul este un oraș dinamic care poate satisface așteptările și celui mai pretențios turist.

Excursie la Iași

Palatul Culturii

Palatul Culturii este un impresionant simbol al Iașului. Construit ca Palat de Justiție și Administrație al Iașului între 1906-1925, clădirea se impune prin dimensiune. Turnul său are o înălțime de 55 de metri, ridicând clădirea la vremea sa la rangul de cea mai înaltă din oraș.

Palatul îmbină stilurile neogotic, romantic și neobaroc, fiind construit în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest. A fost ridicat peste ruinele curților domnești medievale, ce apar menționate documentar în 1434.

Astăzi, Palatul găzduiește sediul central al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, având 4 muzee de talie națională: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei. Pe lângă acestea, se găsesc și alte muzee de pe teritoriul județului Iași.

Mănăstirea Cetățuia

Constructia a fost ridicata de voievodul Gh. Duca intre anii 1666 si 1672 pe una din cele sapte coline ale orasului si este inchinata Sfantului Mormant de la Ierusalim. Datorita restaurarilor si-a pastrat forma originala. Cu toate ca este oarecum izolata de oras, linistea pe care o aduce in sufletul vizitatorului merita efortul depus pentru a ajunge sus.

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sunt păstrate Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicată pe locul altor două biserici, mai vechi, Biserica Alba și Biserica Stratenia. Catedrala Mitropolitană s-a zidit în vremea domnitorului Ioan Sturdza.

Muzeul Unirii

Muzeul Unirii este una dintre clădirile simbol ale Iașului. A fost construit în primii ani ai secolului al XIX-lea în stil neoclasic. Între anii 1859-1865, clădirea a fost folosită ca reședință domnească pentru Alexandru Ioan Cuza.

În primul război mondial, când capitala s-a mutat la Iași, casa a devenit sediu al cartierului regal și reședința regelui Ferdinand, în perioada 26 decembrie 1916 – 23 aprilie 1919.  Marele Nicolae Iorga a vrut să transforme clădirea în muzeu încă din 1918, însă planul a fost dus la bun sfârșit abia în 1959.

Teatrul Național Vasile Alecsandri

Inclus în 2015 în topul BBC Șapte teatre care îți taie respirația, Teatrul Național Vasile Alecsandri este o bijuterie culturală, fiind cel mai vechi teatru din România. Clădirea a fost construită inițial în 1840 în locul fostei primării, însă, în urma unui incendiu care a făcut ravagii, a fost reconstruită între 1894 și 1896.

Parcul Copou și Teiul lui Eminescu

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea, în centrul său fiind amenajat „Obeliscul cu lei”, numit iniţial „Monumentul Legilor Constitutionale”, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat acestui mare poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalități ale culturii române strajuiesc aleea principală a parcului.
Învelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe „Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperişul unui conac boieresc. Vechea „uliţă aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelaşi nume.

Bojdeuca lui Ion Creangă

Cu iz de Amintiri din Copilărie, „bojdeuca de căsuță” a marelui scriitor român a devenit muzeu în 1918, fiind prima casă memorială din România.

Simplă, dar reprezentativă pentru stilul românesc, casa a fost construită încă dinainte de 1850. Ion Creangă a trăit aici între 1872-1889, când a încetat din viață. Pentru o vreme, în anul 1876 a locuit aici și marele Mihai Eminescu.

Biserica Trei Ierarhi

Locasul bisericesc, ale carui ziduri dateaza din anul 1637 (cand au fost construite de domnitorul Vasile Lupu), adaposteste moastele Sfintei Parscheva din Grecia intr-o racla de argint. Tot aici a fost ingropat si iluministul Dimitrie Cantemir, autorul lucrarii “Descriptio Moldaviae”.

Transport

 Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

 

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Asigurare

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Bojdeuca lui Ion Creangă | 7 RON – adulți, 2 RON – copii

Beneficiați de reducere în cazul în care:

  • organizați un grup de minim 10 persoane

Achitarea se va efectua în lei moldovenești la cursul de vânzare al Moldindconbank.

  • la oficiul nostru în Chișinău, bd. Iuri Gagarin 3 (Parcul Gării Feroviare).
  • la oricare filială Moldincombank, în urma remiterii unui cont de plată.

pornire ⇒ sâmbătă • ora 06:00

pornire spre Chișinău ⇒ sâmbătă • ora 18:00-19:00

în fiecare sâmbătă

pentru grupuri de minim 20 persoane, organizăm excursia în orice zi

pentru grupuri de minim 20 persoane, organizăm excursia în orice zi

Părerea turiștilor

Harta traseu

Comandă un apel

te sunăm în scurt timp

Urmărește-ne pe Instagram

Abonează-te la oferte și noutăți


Comentarii

Comentarii

Servicii incluse în preț

  • acces gratuit la oviective turistice
  • transport tur retur

Cornel David

foto

Iași

foto

Descoperă Iașiul

Informații adiționale

  • Durată : 1 zi
  • Persoane : 47
  • Disponibilitate : 19
  • Preț : 13 €
  • Locație Iași

Ai nevoie de ajutor?

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Îți recomandăm și aceste tururi

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

ABONARE LA OFERTE