Booking for : Excursie la Iași în fiecare sâmbătă

Excursie la Iași în fiecare sâmbătă

Tour Details

în fiecare sâmbătă

250 lei

 

Iaşi este cel mai mare oraş din nordul României. Iaşiul este oraşul marilor iubiri, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al primului muzeu literar memorial şi al primului Muzeu de Istorie Naturală. Capitală a Moldovei şi în acelaşi timp un important centru universitar, Iaşiul este un oraş dinamic în care nu ai cum să te plictiseşti.

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc.La etajul I, la fațada centrală, se află „Sala Voievozilor”, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, așezate în chenare de epocă. Până în 1955, aici a fost sediul Tribunalului Județean, dotat cu mobilier confecționat la „Casa Maple” din Londra. Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit în timpul celui de-al doilea război mondial drept cazarmă a trupelor germane și ulterior, sovietice.

Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sunt păstrate Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicată pe locul altor două biserici, mai vechi, Biserica Alba și Biserica Stratenia. Catedrala Mitropolitană s-a zidit în vremea domnitorului Ioan Sturdza.

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea, în centrul său fiind amenajat „Obeliscul cu lei”, numit iniţial „Monumentul Legilor Constitutionale”, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat acestui mare poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalități ale culturii române strajuiesc aleea principală a parcului.
Învelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe „Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperişul unui conac boieresc. Vechea „uliţă aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelaşi nume.

SÂMBĂTĂ

06:00

SÂMBĂTĂ

23:00

 

 

↓ Rezervare online ↓

 

 

 

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Comments

comments

Why you choose this package!

  • acces gratuit la oviective turistice

Cornel David

photo

Iași

Descoperă Iașiul

Additional Info

  • Duration : 1 zi
  • Person : 47
  • Availability : 19
  • Price : 250 lei €
  • Location : Iași

Need Help!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recommend Tour Packages

2 zile, 1 noapte de cazare Start From 1200 MDL €

Excursie | Sighișoara, Sibiu, Cetatea Rupea

Book Now

2 zile, 1 noapte de cazare Start From 1200 €

Targul de Craciun | Sibiu si Brasov

Book Now

1 zi Start From 600 MDL €

1 decembrie la Alba Iulia

Book Now

4 zile / 3 nopți Start From 105 € €

Hotel Caraiman Sinaia 3 *** [03-06 ianuarie 2019]

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md