Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova - Cunoaste-ti Tara

Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova

3 zile / 4 nopți

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

175

13 oct 19:00-17 octombrie până la 05:00 (3 zile și 2 nopți cazare)

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sunt considerate de mulți drept una dintre cele mai frumoase zone de pe defileul Dunării. Așezate la trecerea Dunării prin munții Carpați, Cazanele Dunarii aflate în parcul Național Porțile de Fier au o lungime de doar 9 km, făcând din această destinație de vacanța una ideala pentru weekend, toate obiectivele turistice fiind ușor accesibile  pe trasee de o frumusețe greu de exprimat în cuvinte.

Cazanele Dunarii sunt compuse din Cazanele Mari cu o lungime de 4 km și Cazanele Mici cu o lungime de 3 km.

Cascada Bigăr

Declarată în repetate rânduri drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume, Cascada Bigar se află în apropiere de localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin. Bigar a devenit unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, având una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. De altfel, The World Geography a clasat cascada Bigar pe primul loc în clasamentul celor mai frumoase cascade unice din lume realizat în 2013.

Chipul lui Decebal

 Chipul lui Decebal sculptat în stânca în zona Cazanelor Mici este cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona, dar și cea mai mare sculptura din întreaga Europa, având 55 m înălțime și 25 m lațime. Sculptura este relativ recentă și a fost efectuată din fonduri private ale omului de afaceri român Iosif Constantin Dragan, fiind finalizată în anul 2004 după o muncă de 10 ani executată de 12 sculptori alpiniști.

Turiștii care vin să viziteze monumentul nu pot să nu fie impresionați de dimensiunile acestuia, mai înalt decât statuia lui Christos din Rio de Janeiro și aproape la fel de înalt precum Statuia Libertății. Este un monument ce nu poate să nu trezească mândria de a fi român.

Mănăstirea Mraconia

Aflată pe valea Mraconia, mănăstirea are un aspect inedit datorita faptului că această a fost ridicată peste ape, vechiul lăcaș de cult fiind sacrificat împreuna cu multe alte monumente și obiective turistice pentru realizarea lacului de acumulare Porțile de Fier.

Mănăstirea nouă se ridică peste ape, exact pe marginea acestora, fiind susținută de piloni de beton și poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Ruinele mănăstirii vechi au fost înghițite de apele lacului de acumulare și mai pot fi observate doar atunci cand nivelul apelor este foarte scăzut, reprezentând o imagine extrem de impresionantă datorită formei de cruce a zidurilor rămase ce se întrezăresc la suprafata apei in anumite conditii. Este un loc de pelerinaj pentru credincioșii ce vizitează zona, dar și un obiectiv turistic fascinant.

Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin- orașul de pe Dunăre care mai poartă încă amprenta civilizațiilor daco-romane. O dată ajunși acolo, nu trebuie sa ratăm Turnul de Apă, construcția căruia a început în anul 1910 și a durat 3 ani, tot în acea perioadă când s-a și pus in funcțiune alimentarea cu apa de pe Dunăre în întreg orașul. În picioare de aproape 1000 de ani: Cetatea Medievală a Severinului e un loc plin de amintiri străvechi. Regele Ladislau I a cerut ctitorirea cetății din pietre de râu neprelucrate, lipite cu mortar. Construită la granița dintre catolicism și ortodoxie, cetatea a fost de la început o dispută militară și religioasă între coroana maghiară, bulgari și voievozi munteni, între catolici și ortodocși. În 1524, după un atac nimicitor al turcilor lui Soliman Magnificul, din cetate a mai rămas în picioare doar un turn; cetatea nu a mai fost refăcută. Ruinele care au rămas martore astăzi provin de la două incinte – una interioară şi una exterioară, care era împrejmuită de un şanţ adânc. În urma săpăturilor s-au scos la iveală turnuri pătrate care flancau curtea interioară. Din turnul ce se afla în nord-est se mai păstrează un perete, înalt de 3 etaje – 11 metri înălţime, 9 metri lungime şi 2,5 metri lăţime.

Târgu Jiu

Între miile de peșteri ale Carpaților, puține au o istorie atât de bogata în evenimente și legende. Peștera Muierilor este, însă, cea mai populară și cea mai vizitată, întrucât istoria o califică drept cetate naturala și punct de rezistență pentru locuitorii așezărilor de-a lungul existentei lor zbuciumate. Oraș situat în depresiunea omonimă, înconjurat de culmile Subcarpaților Getici, Targu Jiu mai este supranumit și capitala spiritualității romanești, deoarece găzduiește cele mai impozante sculpturi brancovene. Ansamblul Sculptural este compus din Masa Tăcerii- masa perfect rotundă, înconjurată de 12 scaune în formă de clepsidră. Părerile referitoare la simbolistică sunt relativ împărțite. Unii afirmă că cele 12 scaune semnifică fiecare luna a anului, iar alții susțin teoria atribuirii unui scaun pentru fiecare dintre cei 12 Apostoli. Poarta Sărutului, care comemorează unificarea Țării, dar și trecerea într-o nouă etapă a vieții. Coloana Infinitului este compusă din 15 noduli ce măsoară 29,33 m lungime, un Axis Mundi menit să sprijine în tihna veșnică bolta cerească.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 2 nopți

Asigurare Medicală

Ghid

Mic dejun fabulos

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

2 nopți de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

plimbare cu barca pe Dunăre 40 ron / persoană

Peștera Muierii | 10 ron

Peștera Polovragi | 10 ron

Cetatea Severinului | 3 ron

Itinerar

Program

Ziua 1 Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

19:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2 Târgu Jiu

✔️ Peștera Muerii
Târgu Jiu✔️ Coloana Infinitului
✔️ Poarta Sărutului
✔️Masa Tăcerii
✔️ Poarta Sărutului

Ziua 3 Drobeta Turnu Severin

✔️Drobeta Turnu Severin
✔️Cetatea Severinului
✔️Turnul cu Apa
✔️Cascada Bigăr

Ziua 4 Cazanele Dunării

✔️Chipul lui Decebal
✔️Golful Dubova
✔️Peștera Ponicova
✔️Grota Veterani
✔️Intrarea în Cazanele Mari
Cazanele Mici
✔️Golful Mraconia

Ziua 5 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

05:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Recenzii

Am fost mult impresionată de excursia recentă prin munţii frumoşi ai României, excursie oferită de proiectul "...

Posted by Rotari Patricia on Sunday, September 9, 2018

Trei culori ce reprezintă o țara bogată în istorie și cu piesaje foarte frumuase ce te orbesc intr-o clipă.Proectul ...

Posted by Catea Mindru on Wednesday, August 15, 2018

Vă mulțumesc pentru că oferiți posibilitatea de a vedea România frumoasă. Ne-a plăcut foarte mult și am rămas plăcut...

Posted by Marinica Rachițanu on Wednesday, February 20, 2019


Completează

Formularul


ACHITĂ ONLINE

Comandă un apel

Te sunăm NOI

 

URMĂREȘTE-NE PE INSTAGRAM

    Meniu