CERNĂUȚI • CETATEA HOTIN • CAMENIȚA - Cunoaste-ti Tara

CERNĂUȚI • CETATEA HOTIN • CAMENIȚA

2 zile / 3 nopți

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

PREȚ REDUS

90 80

15 oct, 23:00 - 18 oct, 04:00

Achitarea excursie se face în lei md, conform cursului comercial al MAIB

Cernăuți

La 260 km distanță de Chișinău se află orașul Cernăuți, centrul istoric al Bucovinei și centrul cultural al Ucrainei de vest.

Cernăuţiul a fost atestat documentar în anul 1408, în vremea lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei. Numele „Cernăuţi” vine de la cuvântul „cerno” (care înseamnă „negru”), şi „ovţi” (care înseamnă „oi”). Un document medieval atestă faptul că în secolul al XV-lea, pe aceste locuri se găsea un mare târg de oi negre, de unde şi explicaţia denumirii pe care o acceptă istoriografia română.

Începând cu 1775, orașul a făcut parte din Imperiul Habsburgic, perioadă în care începe să îşi schimbe treptat procentele de etnii care trăiau aici. Dacă până la acea dată, erau în principal români şi câţiva ucrainieni şi evrei, spre sfârşitul secolului al XIX-lea, la Cernăuţi erau înregistrate 35 de procente români, iar restul, ucrainieni, germani, polonezi.

Când Austro-Ungaria s-a dezmembrat, în 1918, oraşul Cernăuți a devenit parte din România. În iunie 1940 a fost ocupat de Armata Roșie a URSS, împreună cu Bucovina de Nord, în urma pactului Molotov-Ribbentrop și alocat Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene. După destrămarea URSS, Cernăuți a devenit parte a Ucrainei independente.

În Cernăuţi, şi-au petrecut o parte din viaţă personalități proeminente ale culturii românești precum poetul Mihai Eminescu, compozitorul Ciprian Porumbescu, medicul Octavian Gheorghian, fost director la Maternităţii din Cernăuţi, medicul Ion Ţurcanu, fost director al Spitalului de Psihiatrie, profesorul universitar, fondator al Academiei Române, Ion Gheorghe Sbierea (cel care a fost şi profesorul lui Mihai Eminescu la gimnaziul german din Cernăuţi).

Cetatea Hotin

Cetatea este o importantă atracție turistică a Ucrainei, Cetatea Hotin este o cetate localizată pe malul abrupt al râului Nistru înconjurată de o culme de dealuri în orașul Hotin din regiunea Cernăuți.

Construcția actualei fortărețe a început în anul 1325, suferind îmbunătățiri majore în jurul anilor 1380 și 1460. Dimensiunile sale sunt de 145 X 60 metri, având o suprafață de 870 metri pătrați. Cetatea are cinci turnuri acoperite cu șindrilă, cele mai înalte turnuri ating o înălțime de 25 metri. În exterior este înconjurată de un șanț de apărare peste care se trece pe un pod.Cetatea Hotinului a aparținut, într-o perioadă de circa 650 de ani, astfel: românilor moldoveni aproape 380 de ani cumulați, turcilor otomani circa 90 de ani, rușilor o perioadă de 112 ani, comuniștilor sovietici aproape 50 de ani iar ucrainienilor numai 20 de ani. Astfel, principala contribuție la ridicarea, întărirea și modernizarea Cetății Hotin, așa cum arată ea astăzi, au avut-o voievozii români moldoveni. Cetatea a fost declarată în anul 2007 de statul ucrainean ca fiind una dintre cele șapte minuni ale Ucrainei.

 

Cetatea Camenița

Dacă tot am ajuns  în Bucovina de Nord, este păcat să nu mai mergem  15km până la Camenița Podoliei.  Aici vom găsi un orașel micuț, cu un centru istoric cochet, nealterat de perioada sovietică. Bijuteria regiunii este vechea cetate a Cameniței, o veche fortăreața de graniță a polonezilor, rivala Hotinului de peste Nistru.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte

Asigurare Medicală

Ghid

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

 Cetatea Hotin | copii 25 UAH/adulți 50 UAH

 Cetatea Camenița |copii 40 UAH/adulți 60 UAH

 Universitatea din Cernăuți | copii 20 UAH/adulți 60 UAH

Itinerar

Program / Perioade

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

23:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2 Hotin-Camenița CLICK AICI

✔️ Centrul Vechi (plimbare pietonală)Cetatea Cameniţa
✔️Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel
✔️Mănăstirea Dominicană Sf. Nicolae
✔️Podul Novoplanivskiy
✔️Piaţa Armenească
✔️Piaţa Turcă
✔️Cetatea Hotin

Ziua 3 - Cernăuți CLICK AICI

✔️Universitatea din Cernăuţi – Reşedinţa Mitropolitană
✔️Piaţa Centrală
✔️Piaţa Teatrală
✔️Piaţa Turcească
✔️Mormântul lui Aron Pumnul
✔️Casa lui Aron Pumnul
✔️Strada Pietonală
✔️Liceul nr.1 “Mihai Eminescu” din Cernăuţi

Ziua 4 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

04:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Perioade

15 oct 2021, 23:00 - 18 oct 2021, 04:00

Recenzii

O echipă de oameni profesioniști,organizați,responsabili, receptivi și totodată veseli și deschiși.Mulțumim mult...

Publicată de Dumitriţa Zinovii pe Luni, 12 august 2019

O echipă de oameni pasionați, ce își fac munca cu dăruire. La ei nu ești client, ci un prieten. Mulțumesc "Cunoaște-ti...

Publicată de Karolina Smile pe Sâmbătă, 27 iulie 2019


Completează

Formularul


ACHITĂ ONLINE

Comandă un apel

Te sunăm NOI

 

URMĂREȘTE-NE PE INSTAGRAM

    Meniu