Mănăstirile din Bucovina • Putna • Voroneț •Sucevița • Moldovița • Humorului • Suceava - Cunoaste-ti Tara

Mănăstirile din Bucovina • Putna • Voroneț •Sucevița • Moldovița • Humorului • Suceava

2 zile / 2 nopți

TRANSPORT

CAZARE

CORT

ASIGURARE

GHID

PREȚ REDUS

99 89

următoarea excursie 🗓️ 24 martie 23:00- 26 martie 23:59

Cântă cucul bată-l vina
De răsună Bucovina
Cântă cucul noi plecăm
Mănăstiri să vizităm.
Bucovina plai cu flori
Tu mereu ne dai fiori
Tu ne-alini, ne întâlnești
Liniște ne dăruiești
Cântă cucul la Suceava
Noi nu stăm deloc degeaba
Așa că nu sta nici tu
Loc rezervă chiar-amu.

Mănăstirea Putna

Este fondată în 1466 de Ștefan cel Mare pentru a comemora victoria sa asupra tătarilor, chiar pe locul unde au ajuns săgețile lansate de pe un deal. Din zidurile inițiale nu au mai rămas decât turnul tezaurului, fortificațiile fiind reconstituite în sec. al XVIII-lea.

Mănăstirea Putna, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești, supranumită de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Românesc”. Situată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare, care a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. În 1966, la recomandarea UNESCO, cei 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Putna au fost sărbătoriţi pe plan mondial.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut.

Salina Cacica

Salina este situată la aproximativ 20 km de Gura Humorului , se remarcă prin faptul că a fost săpată manual, fără ajutorul vreunui utilaj. Cuprinde 8200 de galerii armate cu lemn, aflate într-o stare bună după mai bine de 220 de ani.

Intrarea în salină este discretă, cobori câteva trepte de lemn și întâlnești o sculptură în sare – „Iisus răstignit”- care te îndeamnă să ai curajul să cobori în salină. După alte 200 de trepte, la 27 de metri adâncime, este intrarea în bisericuța Sfânta Varvara, unde muncitorii poposeau să se închine Sfintei Varvara, protectoarea minerilor.

Mănăstirea Humorului

Mănăstirea Humor este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica manastirii Humor se Numara printre cele cinci ctitorii impodobite atat la interior, cat si la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice in lumea ortodoxa.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, constituind una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme

Mănăstirea Moldovița

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, situată în  județul Suceava. Originea acestei mănăstiri rămâne învăluită în negura vremii, tradiția amintind de existența ei încă din timpul voievozilor Mușatini, care au ocrotit-o. Unul dintre punctele de atracție al Mănăstirii Moldovița îl constituie pictura exterioară, mai ales cea de pe peretele sudic al bisericii care s-a păstrat în bune condiții.

Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița este o mănăstire ortodoxă din România, construită între anii 1583-1586 și situată în satul Sucevița, ce a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015. Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții.

Chilia lui Danil Sihastru

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grotă săpată într-o stâncă de pe valea pârâului Vițău, în care a viețuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. După cum spune tradiția, el a săpat cu dalta într-o stâncă înălțată deasupra văii Vițăului un paraclis, iar dedesubt se află un alt loc scobit în piatră, care îi slujea drept chilie. Se spune că sihastrul Daniil a viețuit în aceste locuri timp de 20 de ani, timp în care a fost căutat de o mulțime de credincioși cărora le citea rugăciuni pentru izbăvirea de boli și suferințe, precum și de monahi ori pustnici din întreaga Moldovă care-i cereau îndemnuri și sfaturi duhovnicești.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte la pensiune

Ghid

 Dejun inclus

Nu se include

 Muzeul Mănăstirea Putna | 10 ron

 Mănăstirea Voroneț | 10 ron

Mănăstirea Sucevița | 10 ron

Mănăstirea Moldovița | 10 ron

Salina Cacica | 20 ron - adulți, copii 3 - 14 ani: 13 ron

Cetatea Suceava | 16 ron - adulți, copii 3 - 14 ani: 4 ron

Muzeul Oului | 20 ron - adulți, copii 3 - 14 ani: 10 ron

Itinerar

Program

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

vineri, 23:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2 - Bucovina

✔️ Mănăstirea Humorului
✔️Mănăstirea Voroneț
✔️ Muzeul Oului
✔️Mănăstirea Moldovița
✔️Mănăstirea Sucevița

Ziua 3 - Bucovina

✔️ Mănăstirea Putna
✔️ Chilia lui Danil Sihastru
✔️Salina Cacica
✔️Cetatea de Scaun a Sucevei

Sosire - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

23:59 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Recenzii

Inițial am programat o excursie în altă zonă a României, dar pt că nu s-au adunat solicitări suficiente pt suplinirea...

Publicată de Lia Rusu pe Marţi, 2 noiembrie 2021

Cunoaște-ți Țara sunteți cosmos! Mulțumim frumos pentru că ați organizat așa o excursie! Data viitoare știm cu siguranță...

Publicată de Ana-Maria Vechiu pe Miercuri, 13 octombrie 2021

На прошедших выходных были на экскурсии в Трансальпина.Спасибо всей команде Cunoaste-ti Tara!Абсолютно все продумано и...

Publicată de Elena Topal pe Miercuri, 22 septembrie 2021


Completează

Formularul


ACHITĂ ONLINE

Comandă un apel

Te sunăm NOI

URMĂREȘTE-NE PE INSTAGRAM

    Meniu