Booking for : Mănăstirile din Bucovina

Mănăstirile din Bucovina

Tour Details

Excursie în Bucovina

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna fondată în 1466 de Ștefan cel Mare pentru a comemora victoria sa asupra tătarilor, chiar pe locul unde au ajuns săgețile lansate de pe un deal. Din zidurile inițiale nu au mai rămas decât turnul tezaurului, fortificațiile fiind reconstituite în sec. al XVIII-lea.

Mănăstirea Putna, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești, supranumită de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Românesc”. Situată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare, care a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. În 1966, la recomandarea UNESCO, cei 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Putna au fost sărbătoriţi pe plan mondial.

Mănăstirea Moldovița

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, situată în  județul Suceava. Originea acestei mănăstiri rămâne învăluită în negura vremii, tradiția amintind de existența ei încă din timpul voievozilor Mușatini, care au ocrotit-o. Unul dintre punctele de atracție al Mănăstirii Moldovița îl constituie pictura exterioară, mai ales cea de pe peretele sudic al bisericii care s-a păstrat în bune condiții.

Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița este o mănăstire ortodoxă din România, construită între anii 1583-1586 și situată în satul Sucevița, ce a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015. Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica manastirii Humor se Numara printre cele cinci ctitorii impodobite atat la interior, cat si la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice in lumea ortodoxa.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, constituind una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grotă săpată într-o stâncă de pe valea pârâului Vițău, în care a viețuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. După cum spune tradiția, el a săpat cu dalta într-o stâncă înălțată deasupra văii Vițăului un paraclis, iar dedesubt se află un alt loc scobit în piatră, care îi slujea drept chilie. Se spune că sihastrul Daniil a viețuit în aceste locuri timp de 20 de ani, timp în care a fost căutat de o mulțime de credincioși cărora le citea rugăciuni pentru izbăvirea de boli și suferințe, precum și de monahi ori pustnici din întreaga Moldovă care-i cereau îndemnuri și sfaturi duhovnicești.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut.

↓ RECOMANDĂRI ↓

 

Vineri

23:00

Duminică spre Luni

00:00

 

[/vc_row]

↓ Rezervare online ↓

 

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

 

Comments

comments

Why you choose this package!

  • acces liber la vizitarea obiectivelor turistice

Ziua 1,Suceava

✔️ Mănăstirea Voroneț 〰️ ✔️ Mănăstirea Sucevița 〰️ ✔️ Mănăstirea Moldovița 〰️ ✔️ Mănăstirea Humorului 〰️

Ziua 2 ,Suceava

✔️ Cetatea de Scaun a Sucevei 〰️ ✔️ Mănăstirea Putna 〰️ ✔️ Mănăstirea Sihăstria Putnei 〰️ ✔️ Peștera sfântului Daniel Sihastrul 〰️

Valentin Creciun

Mănăstirea Putna

Cetatea de Scaun a Sucevei

Additional Info

  • Check In : 22 februarie, 2019
  • Check Out : 24 februarie, 2019
  • Duration : 2 Zile, 1 Noapte
  • Person : 20
  • Availability : 20
  • Price : 40€ €
  • Location : Mănăstirea Putna

Need Help!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recommend Tour Packages

2 zile, 1 noapte de cazare Start From 1200 MDL €

Excursie | Sighișoara, Sibiu, Cetatea Rupea

Book Now

2 zile, 1 noapte de cazare Start From 1200 €

Targul de Craciun | Sibiu si Brasov

Book Now

1 zi Start From 600 MDL €

1 decembrie la Alba Iulia

Book Now

4 zile / 3 nopți Start From 105 € €

Hotel Caraiman Sinaia 3 *** [03-06 ianuarie 2019]

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md