Rezervare online pentru : Bucovina + Iași

Bucovina + Iași

Despre tur

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Iași

Iașiul se proclamă leagănul culturii românești. ”Este mai mult decât o veche capitală ilustră a Moldovei. Între zidurile sale sunt adăpostite comori de artă și istorie națională de o mare bogăție, pe care niciun alt oraș din România de astăzi nu le posedă.”

Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi este drapată cu dantelă minerală, ale cărei motive ne transpun în Răsărit.

Palatul Culturii – imens și pretențios, acest edificiu cu vocație administrativă, ridicat în 1925 strivește împrejurimile. Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare a fost realizată de Emmanuel Fremiet, căruia îi aparține și statuia Ioanei d’Arc din Piața Pyramide din Paris.

Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași este o biserică romano-catolică construită în perioada 1992-2005 în municipiul Iași, cu rolul de a servi drept catedrală episcopală.

Catedrala Mitropolitană Sf. Parascheva ridicată în 1839 pe locul a două vechi biserici. Structurată de patru coloane enorme, înfățișarea sa generală se inspiră din Renașterea italiană.

Muzeul Unirii.  În plin centrul Iașilor, pe una dintre vechile străzi ale orașului, se înalță o casă numită în mod obișnuit ”Palatul Cuza”

Palatul Culturii din Iaşi este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc.La etajul I, la fațada centrală, se află „Sala Voievozilor”, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, așezate în chenare de epocă.Până în 1955, aici a fost sediul Tribunalului Județean, dotat cu mobilier confecționat la „Casa Maple” din Londra.

Acesta a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi a fost şi mai bine pus în valoare graţie unui proiect amplu de urbanism – Palas Mall Iaşi

Parcul Copou, situat pe dealul cu acelaşi nume, este o oază de verdeaţă în capitala Moldovei şi locul în care marele poet Mihai Eminescu s-a odihnit la umbra teiului care acum îi poartă numele. Lângă Teiul lui Eminescupoate fi admirat şi bustul poetului

Suceava

Suceava unul dintre cele mai vechi orașe din România , fostă capitală a Moldovei între 1385 și 1565

Cetatea de Scaun a Sucevei domină centrul orașului, construită de Petru Mușat în 1388, a fost considerabil extinsă și reconsolidată de Ștefan cel Mare. Cetatea de Scaun a dăinuit devenind una dintre cele mai populare atracții turistice din Suceava.

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna fondată în 1466 de Ștefan cel Mare pentru a comemora victoria sa asupra tătarilor, chiar pe locul unde au ajuns săgețile lansate de pe un deal. Din zidurile inițiale nu au mai rămas decât turnul tezaurului, fortificațiile fiind reconstituite în sec. al XVIII-lea.

Mănăstirea Sihăstria Putnei este o mănăstire creştin-ortodoxă de călugări.

Peștera sfântului Daniil Sihastrul săpată în stâncă la 1 km  de mănăstire. Daniil era sfetnicul lui Ștefan cel Mare.

Mănăstirea Gălata. Numele de Galata le este familiar celor care au vizitat vechiul cartier genovez din Istanbul, unde domnitorii moldoveni au locuit ocazional în sec. XVI-XVII. Turnul și zidurile incintei mănăstirii ctitorită de domnitorul Petre Șchiopul, apar la capătul unei străzi mărginite de grădini.

Mănăstirea Cetățuia. În mijlocul podgoriei Bucium se înalță zidurile de apărare ale acestei mănăstiri ctitorite în sec. al XVII-lea de Gheorghe Duca. Turnurile de pază, frumoasa poartă cu acoperiș ascuțit și ornamentat cu capete de bour justifică numele de ”cetate”. Silueta bisericii cu două clopotnițe , care amintește de Trei Ierarhi, se conturează în vârful dealului

Mănăstirea Golia reprezintă un important centru cultural. Construcția acesteia este în formă de fortăreață tip medievală, înconjurată de un zid cu înălțimea de 9 m.

Sâmbătă, 9 dec

05:00

Duminică, 10 dec

22:00-23:00

 

Comments

comments

CUNOAȘTE-ȚI ȚARA ÎȚI OFERĂ GRATUIT!

  • acces liber la vizitarea obiectivelor turistice
  • o masă în zi (gratuit)
  • 2 nopți de cazare gratuită (cămin)
photo

Ziua 1,Iași

✔️Manastirea Sf. Trei Ierarhi 〰️ ✔️Palatul Culturii 〰️ ✔️Catedrala Romano-Catolică 〰️ ✔️ Catedrala Mitropolitană Sf. Parascheva 〰️ ✔️ Parcul Copou (Teiul lui Mihai Eminescu) 〰️
photo

Ziua 2 ,Suceava

✔️ Cetatea de Scaun a Sucevei 〰️ ✔️ Mănăstirea Putna 〰️ ✔️ Mănăstirea Sihăstria Putnei 〰️ ✔️ Peștera sfântului Daniel Sihastrul 〰️ ✔️ Mănăstirea Voroneț 〰️ ✔️ Mănăstirea Sucevița 〰️ ✔️ Mănăstirea Moldovița 〰️ ✔️ Mănăstirea Humorului 〰️
photo

Artenie Petrașcu

photo

Mănăstirea Putna

photo

Cetatea de Scaun a Sucevei

photo

Palatul Culturii din Iași

Informații adiționale

  • Pornire : 09 decembrie, 2017
  • Întoarcere : 10 decembrie, 2017
  • Durata: 2 Zile, 1 Noapte
  • Persoane: 50
  • Disponibilitate: 15
  • Preț transport: 500 lei md
  • Cazare: Mănăstirea Putna

Ai nevoie de ajutor?!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recomandăm și următoarele tururi

2 zile, 1 noapte Începând cu 75 €

Excursie la TRANSFĂGĂRĂȘAN și Sighișoara

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

ARAD

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 850 lei

TIMIȘOARA, DEVA, HUNEDOARA, SIBIU, BRAȘOV

Book Now

2 zile, 1 noapte Începând cu 650 lei md

TRANSALPINA – ALBA IULIA

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 300 lei md + carte Blocați în Labirint

București

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 750

Transfăgărășan, București, Brașov

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

str. Pușkin 5 B

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Urmărește-ne pe Facebook

Apel
Directions