Booking for : Mănăstirile din Bucovina


Mănăstirile din Bucovina

Detalii tur

 

Excursie la Mănăstirile din Bucovina

Program 📣

Vineri, 🕒 23:00 pornire din fața oficiului | bd. Iuri Gagarin 3 ( Parcul Gării Feroviare )

Sâmbătă, vom vizita ⤵️

Mănăstirea Humor

  Mănăstirea Humor este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica manastirii Humor se Numara printre cele cinci ctitorii impodobite atat la interior, cat si la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice in lumea ortodoxa.

Mănăstirea Voroneț - UNESCO

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, constituind una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Mănăstirea Moldovița - UNESCO

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, situată în  județul Suceava. Originea acestei mănăstiri rămâne învăluită în negura vremii, tradiția amintind de existența ei încă din timpul voievozilor Mușatini, care au ocrotit-o. Unul dintre punctele de atracție al Mănăstirii Moldovița îl constituie pictura exterioară, mai ales cea de pe peretele sudic al bisericii care s-a păstrat în bune condiții.

Mănăstirea Sucevița - UNESCO

Mănăstirea Sucevița este o mănăstire ortodoxă din România, construită între anii 1583-1586 și situată în satul Sucevița, ce a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015. Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții.

ℹ️ ne vom caza seara la un hotel/pensiune în apropiere de Mănăstirea Putna

Duminică, vom vizita ⤵️

Mănăstirea Putna

Este fondată în 1466 de Ștefan cel Mare pentru a comemora victoria sa asupra tătarilor, chiar pe locul unde au ajuns săgețile lansate de pe un deal. Din zidurile inițiale nu au mai rămas decât turnul tezaurului, fortificațiile fiind reconstituite în sec. al XVIII-lea.

Mănăstirea Putna, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești, supranumită de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Românesc”. Situată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare, care a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. În 1966, la recomandarea UNESCO, cei 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Putna au fost sărbătoriţi pe plan mondial.

Chilia lui Danil Sihastru

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grotă săpată într-o stâncă de pe valea pârâului Vițău, în care a viețuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. După cum spune tradiția, el a săpat cu dalta într-o stâncă înălțată deasupra văii Vițăului un paraclis, iar dedesubt se află un alt loc scobit în piatră, care îi slujea drept chilie. Se spune că sihastrul Daniil a viețuit în aceste locuri timp de 20 de ani, timp în care a fost căutat de o mulțime de credincioși cărora le citea rugăciuni pentru izbăvirea de boli și suferințe, precum și de monahi ori pustnici din întreaga Moldovă care-i cereau îndemnuri și sfaturi duhovnicești.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut.

Biserica Arbore - UNESCO

Biserica Arbore este o biserică ortodoxă construită în anul 1502  de hatmanul Luca Arbore, în ultima parte a domniei lui Ștefan cel Mare. Ea se remarcă prin pictura murală exterioară și poartă hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit în fiecare an la data de 29 august.

Biserica este declarată monument istoric UNESCO din anul 1993, pentru vechimea sa şi pentru frumoasele picturi exterioare şi interioare. Din anul 2015, ansamblul bisericii Arbore a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava, fiind format din două obiective: Biserica „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” – datând din 1502 și Turnul clopotniță – datând din 1867.

În comparație cu celelalte biserici din Bucovina, Biserica Arbore este un lăcaș de cult destul de mic. Renumele său nu este datorat dimensiunii construcției, ci picturilor sale, inedite pentru vremea aceea, dar și stilului arhitectonic.

Salina Cacica

Salina este situată la aproximativ 20 km de Gura Humorului , se remarcă prin faptul că a fost săpată manual, fără ajutorul vreunui utilaj. Cuprinde 8200 de galerii armate cu lemn, aflate într-o stare bună după mai bine de 220 de ani.

Intrarea în salină este discretă, cobori câteva trepte de lemn și întâlnești o sculptură în sare – „Iisus răstignit”- care te îndeamnă să ai curajul să cobori în salină. După alte 200 de trepte, la 27 de metri adâncime, este intrarea în bisericuța Sfânta Varvara, unde muncitorii poposeau să se închine Sfintei Varvara, protectoarea minerilor.

Duminică, 🕒 aproxiamtiv23:59  sosire în Chișinău | bd. Iuri Gagarin 3 ( Parcul Gării Feroviare )

↓ Părerea turiștilor ↓

[/vc_column][/vc_row]

Urmărește-ne pe Instagram

Servicii incluse în preț

40 ‎€

Transport

Transport confortabil tur-retur. * Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3***

camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obictive turistice

Asigurare

 Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

 Achitarea se va efectua în lei moldovenești la cursul de vânzare al Moldinconbank 

↓ Traseu ↓

 

 

Comentarii

Comentarii

Servicii incluse în preț

 • 1 noapte de cazare (hotel 3***) 🏨
 • ghid
 • asigurare medicală
 • Transport

Ziua 1,Suceava

✔️ Mănăstirea Voroneț 〰️ ✔️ Mănăstirea Sucevița 〰️ ✔️ Mănăstirea Moldovița 〰️ ✔️ Mănăstirea Humorului 〰️

Ziua 2 ,Suceava

✔️ Cetatea de Scaun a Sucevei 〰️ ✔️ Mănăstirea Putna 〰️ ✔️ Mănăstirea Sihăstria Putnei 〰️ ✔️ Biserica Arbore 〰️ ✔️ Salina Cacica 〰️

Valentin Creciun

Mănăstirea Putna

Cetatea de Scaun a Sucevei

foto

Reportaj TVR Moldova despre excursie

Informații adiționale

 • Pornire 19 aprilie, 2019
 • Sosire 21 aprilie, 2019
 • Durată : 2 Zile, 1 Noapte
 • Persoane : 45
 • Disponibilitate : 32
 • Preț : 40 €
 • Locație Mănăstirea Putna

Ai nevoie de ajutor?

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Îți recomandăm și aceste tururi

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

bd. Iuri Gagarin 3 (scuarul Gării Feroviare)

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

ABONARE LA OFERTE