Impresii traseu Lacul Roșu – Cheile Bicazului – Cetatea Neamțului + Iași [ proiect Cunoaște-ți Țara ]

Proiectul „Cunoaște-ți Țara” reprezintă un mod eficient de a-ți organiza o mini vacanță de weekend dar și un prilej de a descoperi altfel țara în care trăiești. Fie că este vorba despre traseul Transfăgărășan, Iași – Cheile Bicazului – Lacul Roșu, București – Sinaia – Brașov sau Sibiu – Sighișoara, toate au specificul lor și îți creează amintiri frumoase.

Iași – Cetatea Neamț – Lacul Roșu –  Cheile Bicazului a fost turul din care m-am întors acum câteva zile.  Am avut la dispoziție o zi întreagă pentru vizitat și plimbat prin Iași, suficient ca să mă împrietenesc cu orașul.

 

Am început cu vizita la Mănăstirea Cetăţuia, care m-a cucerit prin simplitate și armonia arhitecturii. De pe dealul pe care se află mănăstirea, poți să vezi de sus panorama orașului, absolut incredibilă. Apropo, dacă vrei să dai un sunet prietenilor care au ales să rămână acasă, în Chișinău, o poți face pentru că pe teritoriul mănăstirii te poți bucura de rețeaua Orange J !

 

Și, așa cum o să propun, ar fi de neuitat o plimbare printre „Plopii fără soț”, pe lângă care adesea a trecut. Incredibil sau nu, ei încă mai există, semn că poveștile sunt reale. Am mers pentru prima dată acolo, ca să văd plopii din poezia lui M. Eminescu „Pe lângă plopii fără soț”.

Apoi am mers să vizităm Palatul Culturii, care este absolut impresionant, atât pe exterior, cât și în interior. Pot spune că este una din cele mai frumoase clădiri istorice văzute de mine în România. În interior există patru muzee, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Etnografie și Muzeul de Stiință și Tehnică, la care costurile de acces au fost asigurate de către Proiectul “Cunoaște-ți Țara”.

Este extrem de frumos modul în care se îmbină întreg complexul – Palatul Culturii cu grădinile dintre el și mall, fântânile, spațiile de plimbare și cele de odihnă. Incredibil de multă verdeață și frumusețe. Prânzul a fost la discreția fiecăruia. Eu am ales să mănânc într-un restaurant chinezesc din Mall, la recomandarea unui prieten. A fost super gustos și am plătit doar 20 lei.

După o masă copioasă am pornit spre bojdeuca lui Ion Creangă. Este locul în care a trăit scriitorul o bună bucată de vreme, perioadă în care l-a cunoscut pe Mihai Eminescu și a scris Amintiri din copilărie. Am reușit să vizităm bojdeuca și înăuntru. Am fost plăcut surprinsă să văd că s-a păstrat  atât de bine. Am aflat unele

secrete despre Ion Creangă și puteți să le aflați și voi dacă mergeți acolo.

Nerăbdători, am pornit spre Grădina Botanică și parcul Copou, pentru că știam că urma să vedem cea mai mare grădină botanică din România, o oază de liniște și frumos. Ne-am plimbat prin serele în care cresc cactuși, palmieri și alte plante frumoase rar întâlnite în regiunile noastre. Ne-am urmat drumul spre parcul Copou – loc de întâlnire principal în Iași. Punctul central de atracție este Teiul lui Eminescu, un copac vechi de 265 de ani. Tot aici se găsesc busturile lui Eminescu și Creangă.

Seara am făcut o plimbare pe strada pietonală din Iași, care se află vis-à-vis de Palatul Culturii, apoi am mers spre cazare, fiind informați că vom sta câte patru personae în cameră. Am fost cazați la un cămin studențesc, într-o regiune liniștită a orașului. Cazarea participanților nu a durat mai mult de 5 minute, fiind totul într-un mod organizat. Spre mirarea mea, chiar dacă eram un grup de 40 de personae, pe perioada cazării nu s-a format coadă la baie.

Iașiul este un oraș încărcat de istorie, de cultură, de poveste. Îl recomand cu mare drag pe lista cu locuri de văzut în România.

 

 

Urmează ziua a doua cu noi aventuri și multe poze!

 

Am început ziua cu vizita la Cetatea Neamț. De la baza colinei până la cetate este o alee lungă de aproximativ jumătate de kilometru, cu mici serpantine prin pădure. Ajunși acolo, am trecut podul de acces, curtea exterioară, de unde poți admira panorama orașului și curtea interioară, unde am vizitat toate spațiile expoziționale. Accesul în cetate și ghidul din nou au fost asigurate. Cetatea este superbă, imaginile de sus, de pe cetate, sunt răpitoare.

Traseul continuă spre Lacul Roșu din Parcul Naţional Hăşmaşul Mare. Priveliștea este cu adevărat spectaculoasă, puteți admira o pădure scufundată în lac, din care se mai văd câteva trunchiuri ale brazilor. Plimbându-vă cu barca pe cel mai mare lac natural montan din România, veți vedea cârduri de rațe. Cursa cu barca este de jumătate de oră și costă 11 lei românești.

Faptul că România este o țară cu frumuseți naturale, nu sunt simple vorbe. Opt kilometri de stânci verticale extrem de înalte, ce depășeșsc pe alocuri 300 m, una mai impresionantă ca alta și drumul care șerpuiește printre ele te face să te simți foarte mic în fața naturii. Este suficient să ajungi aici măcar o dată, ca să întelegi imediat de ce această zonă este considerată una dintre cele mai frumoase din România.

 

 

 

5 MOTIVE SĂ CĂLĂTOREȘTI MAI MULT ÎN ROMÂNIA

Ne-am obișnuit să plecăm în concedii în alte țări, însă nu trebuie să uităm că ne putem bucura de o vacanță reușită chiar în România.  Ți-am pregătit 5 motive care te vor convinge să faci acest lucru.

Poți să redescoperi frumusețea țării

România este foarte frumoasă și e păcat că mulți dintre noi alegem să vizităm doar alte țări. Străinii laudă întotdeuna peisajele noastre și sunt încântați să descopere legende și mituri locale – de ce nu ne-am bucura și noi de aceleași lucruri?

Poți fi spontan

Pentru că ai nevoie de mai puțini bani și ajungi rapid la destinație, poți pleca în vacanță în orice sfârșit de săptămână, dacă simți nevoia să te deconectezi și să scapi de rutină. Nu trebuie decât să faci un apel la coordonatorii proiectului și să-ți rezervezi un loc în autocar.

Nu e necesar să cunoști o limbă străină

E suficient să vorbești limba română ca să te descurci în excursiile prin România. Vorbești în limba ta atunci când mergi într-un local să mănânci, atunci când vrei să cumperi suvenire sau alte bunuri pe placul tău, atunci când comunici cu colegii tăi de grup. Ușor creezi relații de prietenie și îți împărtășești impresiile despre vacanța tocmai din care te-ai întors. E simplu!

Totul e pregătit pentru tine

Nu trebuie să mergi la o mulțime de agenții de turism și să plătești cu mult peste costurile reale. Totul e pregătit pentru tine. Este un program bine gândit și interesant, testat de zeci de mii de oameni din Republica Moldova. Biletele de intrare la cele mai importante obiective turistice le ai gratuit. Pe tot parcursul călătoriei ai ca și sprijin un coordonaor și un ghid, care vor coordona cu tine.

Tu alegi cu cine să mergi în vacanță

Dacă îți plac aventurile, poți să mergi într-o călătorie fără să cunoști pe cineva. Sau dacă preferi să fii cu prietenii, colegii sau rudele, n-ai decât. Pentru că proiectul „Cunoaște-ți Țara” îți permite asta. E suficient să formezi un grup, să îțî alegi traseul excursiei și să informezi managerul de proiect despre asta. Pentru tine și prietenii tăi vei avea asigurat autocarul, un coordonator și traseul solicitat.

 

Nicio călătorie nu e la fel cu alta. Revin mereu acasă mai bogată, mai împlinită şi mai fericită. Aflu mereu încă un motiv pentru care merită să călătoresc.

Ce mai aștepți? Alege să călătorești cu „Cunoaște-ți Țara” și regăsește-te acolo unde ești cu adevărat!

 

? 19-20 mai
? +373 60 61 41 41
? Detalii tur: http://bit.ly/2Jodbpz 

Comments

comments

Etichete: , , , , , , ,