Da, și în Moldova putem vedea specii rare de plante și vietăți: nufărul alb, crinul de apă, lebede, hermelina, vidra, nurca europeană. Unde? În sudul Moldovei, în raionul Cahul, de-a lungul cursului inferior al râului Prut. Rezervația Prutul de Jos e o adevărată oază paradisiacă de vegetație cu desișuri de trestii și stufăriș, de sălcii, cu lunci și păduri de stejar. Aici te așteaptă un adevărat muzeu al biodiversității care trebuie menționat, este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vino aici să te minunezi de aceste frumuseți printr-o plimbare pe jos sau cu barca.
Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey se află în Hîncești și include: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Castelul de vânătoare, Clădirea contesei, Turnul de veghe. Acesta se află în Registrul monumentelor de cultură al Republicii Moldova. Construit la începutul secolului XIX, de către un negustor de origine armeană sub dominație țaristă, complexul este construit în stil francez de o rară frumusețe. Vino să descoperi eleganța mobilierului, arhitectura minunată și simte spiritului unei epoci demult apuse.
O priveliște spectaculoasă reprezentativă pentru Moldova este Orheiul Vechi, amplasat în valea Rătului, care parcă îmbrățișează complexul arheologic masiv de sute de ani. Un adevărat muzeu în aer liber, aici poți vizita cetatea getică, cetatea medievală, hanul, biserica, crucea din piatră din secolul XVIII. Datorită reliefului stâncos, s-au format peșteri săpate în stâncile calcaroase. De o unicitate deosebită este biserica din interiorul stâncii care adăpostește câteva icoane pictate pe lemn sau pe pânză din secolele XVII și XVIII.
Îți punem la dispoziție oferte personalizate. Completează formularul de aplicare sau ia legătura cu noi prin telefon.