Cine suntem noi?

  • Descriere proiect:

„Cunoaște-ţi Țara”  este un proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste ACȚIUNEA 2012, ce presupune promovarea realităților din România în rândurile cetățenilor din Republica Moldova prin organizarea de vizite a mănăstirilor, munților, cetăților medievale, orașelor și altor obiective turistice și economice menite să răstoarne convingerile formate de propaganda și manipularea anti-românească din ultimii peste 200 de ani.

  • Necesitatea proiectului:

Republica Moldova este al doilea stat românesc, cu o populație majoritară de 72% români, conform datelor recensământului din 2004. În ultimii 200 de ani această populație a fost supusă unei politici de stat, educații și mass-media de propagandă și manipulare anti-românească.

Datorită lipsei de informație reală a moldovenilor despre realitățile din România și a posibilităților materiale reduse, se impune necesar proiectul de față menit să răstoarne preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credință și identitatea comună, oferindu-le acestora un imbold pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc.

  • Perioada de desfășurare:

Campania „Cunoaște-ți Țara” se va desfășura în tururi de 3 zile și 2 nopți în perioada mai – octombrie 2018.

  •     Scop:

Realizarea în perioada mai-octombrie 2017 și 2018 a campaniei „Cunoaste-ți Țara” pentru 100.000 de români basarabeni cu posibilități reduse.

  • Obiective:
  1. Promovarea localităților prin care grupurile de basarabeni vor poposi;
  2. Organizarea de deplasări la întreprinderi de succes și la proiecte de succes care au fost implementate în localitățile din România cu fonduri locale, guvernamentale sau europene;
  3. Cunoașterea obiectivelor culturale de importanță națională dar și locală, muzee, monumente istorice, care demonstrează identitatea și istoria comună a poporului de pe ambele maluri ale Prutului;
  4. Răsturnarea convingerilor formate de propaganda și manipularea anti-românească din perioada sovietică în special dar și de după ruperea Republicii Moldova din Uniunea Sovietică.

Echipa Cunoaște-ți Țara, Republica Moldova

photo

Sergiu Croitor

Manager proiect

photo

Oleg Lomov

ghid

photo

Valentin Creciun

photo

Jaclin Racu

photo

Aliona Pîslaru

photo

[r]

=i

[r]

||function(){
(i

[r]

.q=i

[r]

.q||[]).push(arguments)},i

[r]

.l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-91231905-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Comentarii

Comentarii