Cascada Bâlea de pe Transfăgărășan - Cunoaste-ti Tara

Cascada Bâlea de pe Transfăgărășan

admin

01 iunie 2019

Niciun comentariu

Ați urcat Transfăgărașanul într-o suflare ca mai apoi să rămâneți, preț de câteva secunde, uimiți de Cascada Bâlea, marea cădere de apă de pe versanții Făgărașului? Noua ni se întâmplă de fiecare dată, nu putem sta muți în fața măreției Naturii. Iar România se bucură de unele dintre cele mai frumoase peisaje, locuri sălbatice, ape repezi, câmpii și nisip scăldat de apa Mării Negre.

Drumul câtre munte tare e îndrăgit de călător. Țara noastră are unele dintre cele mai incredibile poteci care duc sus, sus pe culmile înalte ale munților. Munții Făgăraș nu sunt strâini drumeților în căutare de portițe de escapadă de sfârșit de săptămână. Cum printre noi, există și aceia care își  doresc să se reconecteze cu natura și vor să străbata drumuri nebatatorite de picior de om.

Cascada Bâlea  de pe Transfăgărășan.

Aici, la peste 1200 de metri altitudine, în Munții Făgărașului, turiștii se înghesuie să vadă spectacolul dat de apele glaciare. O cadere spectaculoasă de apa repede de munte, de la 60 de metri altitudine. Cascada de la Bâlea fiind una dintre  cele mai mari căderi de apă în trepte din România.

Drumul în sine, până aici, este unul ce vă taie rasuflarea. Transfăgărășanul, șoseaua ce vă poartă către această asurzitoare cădere de apa, fiind unul dintre cele mai incredibile drumuri ale lumii.

Situată în masivul Făgăraș între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, rămâne cea mai renumită cascada. Cascada Bâlea te pune în faţa unui spectacol de o surprinzătoare frumuseţe.

Întreaga poveste a acestei ape îşi are începutul la izvoarele pârâului Bâlea (mult mai sus), ajunge la apogeu în albia lacului cu acelaşi nume şi coboară până aici ca să-şi ia, în cădere, numele de cascada Bâlea. Pe scurt, unul dintre cele mai frumoase circuri glaciare.

Un alt unghi din care Cascada Bâlea poate fi surprinsă în măreția sa este din telecabina, un traseul complet include zona dintre cascadă și Bâlea Lac.  Dacă aveți concediu, sau pur și simplu dorința de ieși în natură programați o vizită  cu echipa Cunoaște-ți Țara pentru a vă bucura de noi orizonturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *