Rezervare online pentru : Maramureș

Maramureș

Despre tur

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Joi

23:00

Duminică spre Luni

04:00-05:00

 

Maramureş plai cu flori. Şi nu doar cu flori. Un tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri line străjuite de căpiţe ţuguiate şi locul în care berzele îşi fac cuib în fiecare primăvară. Este locul în care tradiţiile româneşti sunt cel mai bine conservate, iar localnicii încă mai merg la muncile câmpului în straie populare.

 

Maramureşul abundă în atracţii culturale, naturale şi artizanale. Maramureşul este fratele mai mare al Bucovinei, de care a fost separat după cel de-al Doilea Război Mondial. Zonă în care meşteşugurile şi obiceiurile ancestrale încă sunt conservate cu sfinţenie, Maramureş este locul în care te vei întoarce la origini.

De la portul popular…

Straiele maramureşene sunt inconfundabile, iar localnicii le poartă cu mândrie ori de câte ori au ocazia. Aşa că, să nu fii surprins dacă într-una din plimbările tale prin Maramureş vei vedea grupuri de tineri care îşi poartă cu mândrie fotele şi iţarii pe uliţele satului. Se spune că aici oamenii sunt mult mai liniştiţi şi fericiţi decât în restul ţării şi durata de viaţă depăşeşte 90 de ani. Dacă vei avea curiozitatea să descoperi care este secretul unei vieţi atât de lungi, află că totul are legătură cu modul de viaţă al acestor oameni frumoşi, care ştiu să se bucure de lucrurile mărunte, de frumuseţea naturii şi trăiesc în perfectă armonie cu mediul înconjurător.

…la obiceiurile culinare

Cea mai rodnică perioadă din an, în Maramureş, este toamna. Strugurii proaspăt culeşi sunt transformaţi în must dulce pentru ca mai apoi să devină unul dintre cele mai aromate vinuri din ţară, iar livezile rodnice asigură necesarul de fructe pentru prapararea celebrei horinci. Această băutură specifică Maramureşului poate concura fără probleme cu cele mai distilate şi rafinate brandy-uri. Nu a existat turist străin care să păşească pe meleagurile maramureşene şi să nu se fi îndrăgostit iremediabil de horinca cu aromă intensă de fructe.

Gazde primitoare prin definiţie, familiile maramureşene te vor pofti cu mare drag în gospodăriilor lor. Cu mese întinse şi bucate alese, astfel sunt întâmpinaţi cei care le trec pragul. Iar dacă ai avut prilejul să te aşezi alături de maramureşeni la masă, cel mai greu îţi va fi să te hotărăşti care este preparatul care ţi-a plăcut cel mai mult. Supele cremoase, balmoşul ciobănesc, omleta cu smântână sau delicioasele pancove sunt doar câteva dintre prepartele specifice acestei zone.

Cimitirul vesel de la Săpânţa

Maramureşenii sunt oameni veseli, care tratează cu umor chiar şi trecerea la cele veşnice. În Maramureş, viaţa este sărbătorită cu muzică şi dans, iar moartea este acceptată cu resemnare şi de ce nu… cu puţin umor. Dovada de necontestat a acestei abordări asupra vieţii şi a morţii este Cimitirul vesel de la Săpânţa. Monumentele funerare sunt cioplite în lemn de stejar şi decorate cu desene colorate şi versuri amuzante. Aici nu este loc de bocete şi plâns, ci doar o acceptare senină a trecerii celor dragi într-o lume mai bună.

În apropiere de Săpânţa se află oraşul Sighetu Marmaţiei, locul în care poţi vizita Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului, Casa Memorială Elie Wiesel şi Muzeul Etnografic al Maramureşului. Iar atracţiile turistice nu se opresc aici. În Maramureş, meşteşugul cioplitului în lemn încă mai este perpetuat din generaţie în generaţie. Intrarea în fiecare gospodărie din mediul rural se face printr-o poartă imensă, decorată cu sculpturi şi modele tradiţionale. În fapt, Maramureşul este renumit pentru porţile sale de lemn, la fel cum este binecunoscut şi pentru multitudinea de mânăstiri din lemn.

Locul care sfidează legile gravitaţiei

În Maramureş, pe drumul care duce spre Ocna Şugatag, poţi fi martorul unui fenomen care sfidează legile fizicii. Pe o porţiune de drum de aproximativ 20 de metri, orice tip de autovehicul, indiferent de dimensiune, poate fi văzut cum urcă o pantă abruptă, chiar şi fără a avea motorul pornit. Specialişti din toată lumea au încercat să afle ce se ascunde în spatele acestui fenomen neobişnuit, dar fără rezultat. Experienţa este spectaculoasă şi intrigantă deopotrivă.

Iar dacă ai ajuns în inima Maramureşului, nu rata o plimbare cu Mocăniţa, trenul care lasă în urmă o dâră groasă de aburi şi care te va purta printr-un ţinut de legendă. Peisajul te va încânta prin contrastul priveliştilor cu sate scăldate în razele soarelui şi cele cu păduri întunecoase de stejar. Îţi vor fi parteneri de drum fluturi coloraţi şi buburuze, iar la destinaţie te vei putea tolăni în poieniţele pline cu flori.

AI CARTE, AI PARTE DE ROMÂNIA

↓ Cartea ”BLOCAȚI ÎN LABIRINT” ↓

Pentru toți cei care vor să vadă România, lucrurile s-au simplificat extrem de mult! E suficient să ai pașaportul biometric în buzunar și o carte în mână, de restul (transport, cazare, o masă pe zi, acces la obiectivele turistice) se ocupă organizatorii campaniei Cunoaște-ți Țara.

Ca să mergi până la Iași, beneficiind de cazare, o masă pe zi, acces la vizitatarea obiectivelor turistice și transportul tur-retur, îți trebuie o carte, dar nu orice carte, ci BLOCAȚI ÎN LABIRINT, prima apariție editorială semnată de George Simion.

Cartea costă 200 de lei și poate fi cumpărată de la orice chioșc de ziare Moldpresa, de la librăriile CartierPro NoiLibrariusZiarul Timpul, prin Poșta Moldovei, online pewww.bestseller.md sau direct de la organizatori.

Nu este vorba de nicio păcăleală: datorită parteneriatelor și celor implicați, transportul până la Iași este acoperit prin achiziționarea cărții, rezervând excursia telefonic sau pe site  pe baza codului de pe copertă. Gratuite sunt și cazarea, o masă pe zi precum și accesul la obiectivele turistice găsite de organizatori. Desigur, este acoperit transportul numai până la Iași, mai departe cei care vor să aleagă tururile pe distanțe mai lungi achită la autocar restul de bani, dar oricum mai puțin decât la cursele de linie.

Comments

comments

CUNOAȘTE-ȚI ȚARA ÎȚI OFERĂ GRATUIT!

  • o masă în zi (gratuit)
  • 2 nopți de cazare în condiții de cămin (gratuit)
  • aces liber la vizitarea obiectivelor turistice
photo

Ziua 1,Gura Humorului

Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Dorna Arini, Mănăstirea Piatra Fântânele și Crucea Eroilor, Vizitare orașul Bistrița
photo

Ziua 2 , Maramureș

Vizitare Baia Mare, Mănăstirea Bârsana, Vizitare Memorialul Durerii de la Sighet, Vizitare Mănăstirea Săpânța Peri, Vizitare Cimitirul Vesel de la Săpânța
photo

Ziua 3,Piatra Neamț

Mănăstirea Toplița, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Mănăstirea Pângărați, Piatra Neamț
photo

Artenie Petrașcu

photo

Maramureș

Informații adiționale

  • Pornire : 30 iunie, 2017
  • Întoarcere : 02 iulie, 2017
  • Durata: 3 Zile, 2 Nopți
  • Persoane: 50
  • Disponibilitate: 8
  • Preț transport: 550+ cartea ''Blocați în Labirint''
  • Cazare: condiţii de cămin [4-6 persoane în cameră]

Ai nevoie de ajutor?!

Ai o întrebare?

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recomandăm și următoarele tururi

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

ARAD

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

TIMIȘOARA, DEVA, HUNEDOARA, SIBIU, BRAȘOV

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 600 lei md+carte Blocați în Labirint

ALBA IULIA, TRANSALPINA [14-18 AUGUST]

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 300 lei md + carte Blocați în Labirint

București

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 500 lei md +carte

Transfăgărășan, București, Brașov

Book Now

3 zile şi 2 nopţi Începând cu 500 lei + carte

Sibiu, Sighișoara

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

str. Pușkin 22, of. 334

+37360 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Urmărește-ne pe Facebook

Apel
Directions