Rezervare online pentru : Iași

Iași

Despre tur

Comandă un apel! Te sunăm imediat!

Iaşi este cel mai mare oraş din nordul României. Iaşiul este oraşul marilor iubiri, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al primului muzeu literar memorial şi al primului Muzeu de Istorie Naturală. Capitală a Moldovei şi în acelaşi timp un important centru universitar, Iaşiul este un oraş dinamic în care nu ai cum să te plictiseşti.

Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași este un monument de arhitectură de valoare din România, fiind situată în centrul tradițional al Iașiului, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. A fost ridicată de către voievodul Vasile Lupu, între anii 1637-1639, ca necropolă domnească, reflectând aspirația ctitorului spre lumea bizantină, combinând structuri și forme tradiționale cu materiale prețioase și o decorație fastuoasă.

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc.La etajul I, la fațada centrală, se află „Sala Voievozilor”, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, așezate în chenare de epocă. Până în 1955, aici a fost sediul Tribunalului Județean, dotat cu mobilier confecționat la „Casa Maple” din Londra. Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit în timpul celui de-al doilea război mondial drept cazarmă a trupelor germane și ulterior, sovietice.

Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sunt păstrate Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicată pe locul altor două biserici, mai vechi, Biserica Alba și Biserica Stratenia. Catedrala Mitropolitană s-a zidit în vremea domnitorului Ioan Sturdza.

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea, în centrul său fiind amenajat „Obeliscul cu lei”, numit iniţial „Monumentul Legilor Constitutionale”, ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat acestui mare poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalități ale culturii române strajuiesc aleea principală a parcului.
Învelit într-o adevărată pădure de copaci, Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe „Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperişul unui conac boieresc. Vechea „uliţă aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelaşi nume.

Mănăstirea Galata din Iași este o mănăstire de maici, ctitorită la sfârșitul secolului al XVI-lea de către domnitorul Petru Șchiopul în partea de vest a orașului. Ea se află pe un platou de pe dealul Miroslava, putând fi observată cu ușurință din diferite locații ale Iașiului.

 

 

AI CARTE, AI PARTE DE ROMÂNIA

 

Pentru toți cei care vor să vadă România, lucrurile s-au simplificat extrem de mult! E suficient să ai pașaportul biometric în buzunar și o carte în mână, de restul (transport, cazare, o masă pe zi, acces la obiectivele turistice) se ocupă organizatorii campaniei Cunoaște-ți Țara.

Ca să mergi până la Iași, beneficiind de cazare, o masă pe zi, acces la vizitatarea obiectivelor turistice și transportul tur-retur, îți trebuie o carte, dar nu orice carte, ci BLOCAȚI ÎN LABIRINT, prima apariție editorială semnată de George Simion.

Cartea costă 200 de lei și poate fi cumpărată de la orice chioșc de ziare Moldpresa, Ziarul Timpul, de la librăriile CartierPro NoiLibrarius, prin Poșta Moldovei, online pe  www.bestseller.md sau direct de la organizatori.

Nu este vorba de nicio păcăleală: datorită parteneriatelor și celor implicați, transportul până la Iași este acoperit prin achiziționarea cărții, rezervând excursia telefonic sau pe site  pe baza codului de pe copertă. Gratuite sunt și cazarea, o masă pe zi precum și accesul la obiectivele turistice găsite de organizatori. Desigur, este acoperit transportul numai până la Iași, mai departe cei care vor să aleagă tururile pe distanțe mai lungi achită la autocar restul de bani, dar oricum mai puțin decât la cursele de linie.

Comments

comments

CUNOAȘTE-ȚI ȚARA ÎȚI OFERĂ GRATUIT!

  • 1 noapte de cazare în condiții de cămin
  • o masă pe zi
  • acces liber la vizitarea obiectivelor turistice
photo

Ziua 1,Iași

Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi - Palatul Culturii - Catedrala Romano-Catolică - Catedrala Mitropolitană Sf. Parascheva - Parcul Copou (Teiul lui Mihai Eminescu)

Ziua 2 ,Iași

Mănăstirea Gălata, Mănăstirea Cetățuia, Muzeul Unirii, Mănăstirea Golia, Program liber Palas Mall
photo

Iași

Informații adiționale

  • Pornire : 18 august, 2017
  • Întoarcere : 20 august, 2017
  • Durata: 2 zile, 1 noapte
  • Persoane: 50
  • Disponibilitate: 14
  • Preț transport: Cartea Blocați în Labirint
  • Cazare: condiţii de cămin [4-6 persoane în cameră]

Ai nevoie de ajutor?!

+373 60 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Recomandăm și următoarele tururi

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

ARAD

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 650 lei md + cartea Blocați în labirint

TIMIȘOARA, DEVA, HUNEDOARA, SIBIU, BRAȘOV

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 600 lei md+carte Blocați în Labirint

ALBA IULIA, TRANSALPINA [14-18 AUGUST]

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 300 lei md + carte Blocați în Labirint

București

Book Now

3 Zile, 2 Nopți Începând cu 500 lei md +carte

Transfăgărășan, București, Brașov

Book Now

3 zile şi 2 nopţi Începând cu 500 lei + carte

Sibiu, Sighișoara

Book Now

Cunoaște-ți Țara

Călătorește, Descoperă, Povestește

str. Pușkin 22, of. 334

+37360 61 41 41

contact@cunoastetitara.md

Urmărește-ne pe Facebook

Apel
Directions